Hlavní obsah

Hradozámecká noc na Karlštejně nabídne i promítání slavného muzikálu

Novinky, Lukáš Kunst

Druhý ročník Hradozámecké noci vypukne na hradě Karlštejně již tuto sobotu 3. září od 19.00 hodin. Připraven je bohatý program, noční prohlídky hradu i promítání muzikálu Noc na Karlštejně. Hrad Karlštejn bude otevřen 32 hodin nonstop.

Foto: Lukáš Kunst
Článek

Jen jednou za rok je možné vychutnat si atmosféru ztemnělého hradu, nahlédnout s průvodcem do hradních interiérů, zhlédnout český muzikál Noc na Karlštejně a letos nově také dvouhodinový komponovaný koncert na hlavním nádvoří.

Hradozámecká noc vypukne na Karlštejně již v noci ze soboty 3. záři do 4. září, kdy bude Karlštejn otevřen nonstop od sobotní 10. hodiny ranní a do nedělní 18. hodiny odpolední.

Hlavní program je připraven na sobotu od 20.00 hodin, kdy na nádvoří vystoupí přední český jazzman Štěpán Markovič a dále Vlasta Horváth s kapelou. Zazpívá také zpěvák Pavel Vítek, který uvede promítání muzikálu Noc na Karlštejně. Nenajdete snad autentičtější promítací plátno, než je přímo hradební zeď 3. hradní brány na nádvoří.

Během celého večera a noci si návštěvníci budou moci u mistra Pregéře sami vyrazit i pamětní minci s hradem Karlštejn či v hradním obchodě zakoupit tričko Hradozámecké noci. Navíc jsou připravené noční prohlídky I. prohlídkové trasy, která zavede zájemce do soukromých a reprezentačních prostor císaře Karla IV. v Císařském paláci. Celý program na nádvoří je pro všechny zdarma. Zpoplatněny jsou pouze mimořádné prohlídky hradu.

Hradozámecká noc je projektem Národního památkového ústavu. Během této výjimečné noci mají návštěvníci možnost objevit krásy a ducha hradů a zámků v netradičním čase a v netradiční podobě jako stále živé stavby. Loňský ročník se setkal s obrovským zájmem veřejnosti - jen hrad Karlštejn si přišlo v průběhu noci prohlédnout 1100 návštěvníků. Proto management správy hradu Karlštejn připravil pro letošní rok také bohatý program na hlavním nádvoří.

Více o akci se dozvíte na internetových stránkách hradu Karlštejn www.hradkarlstejn.cz, ev. www.hradozameckanoc.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám