Hlavní obsah

Hradozámecká noc na Dobříši slibuje cestu za medvídky i do francouzského parku

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Už čtyři měsíce obývají expozici zámku Dobříš plyšoví medvídci a další hračky. O tom, jak jim pobyt v hostinských pokojích svědčí, se už tuto sobotu přesvědčí návštěvníci tradiční Hradozámecké noci. Prohlídky zámku ve večerních hodinách se ponesou „ve stopách medvídků“.

Foto: Václav Bešťák

Do čtvrtého ročníku Hradozámecké noci se potřetí zapojuje také dobříšský zámek.

Článek

Program letošní Hradozámecké noci se odehraje v sobotu 31. srpna na více než šedesáti hradech a zámcích po celé České republice. Na každém místě si zorganizují vlastní „netradiční“ program, spojujícím mottem všech zúčastněných bude Rok francouzské kultury. Do čtvrtého ročníku akce se potřetí zapojuje také dobříšský zámek, který je postaven ve francouzském stylu rokoko, hlavním architektem stavby byl Francouz Jules-Robert de Cotte a součástí zámku je také francouzský park připomínající zahrady ve Versailles.

Návštěvník zavítá i do světa pohádek

Při noční prohlídce zhlédnou návštěvníci dobříšského zámku jedinečnou sbírku plyšových medvědů v expozici, čekají je hádanky, tajemné přízraky i prohlídka skvostného Zrcadlového sálu. „Tento sál si turisté pamatují z televizní pohádky Princezna ze mlejna – proto se také při Hradozámecké noci podívají i do světa pohádek,“ sdělila Marika Kokešová ze zámku Dobříš.

Při hezkém počasí bude vrcholem zhruba hodinové prohlídky procházka nočním francouzským parkem, jehož prostory s osvětlenou a ozvučenou Heliovou fontánou k romantické noční vycházce přímo vybízejí. „Projít se po ztichlém parku, pouze za svitu luceren a vnímat všechny zvuky nočního života v zahradě, to je neopakovatelné kouzlo nočních prohlídek,“ zve na akci Kokešová.

Noční prohlídky v rámci programu Hradozámecké noci se na zámku Dobříš uskuteční v šesti časech – od 19:00, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30 a 22:00 hodin. Kapacita prohlídek je omezena, proto pořadatelé návštěvníkům doporučují rezervovat si místa předem. Plné vstupné na prohlídku činí 150 Kč, snížené 100 Kč a rodinné 400 Kč. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám