Hlavní obsah

Hrad Křivoklát připravuje noční prohlídky

Novinky, Petra Kulhánková

Všichni čtyři lucemburští panovníci ožijí při nočních prohlídkách s názvem Lucemburkové na Křivoklátě. Premiéra je plánována na pátek 17. června.

Foto: Petra Kulhánková
Článek

Od pátku 17. června se můžete ve vybraných dnech vypravit na hrad Křivoklát i ve večerních hodinách. Správa hradu pro návštěvníky připravila speciální prohlídky, v nichž ožijí příslušníci slavného panovnického rodu Lucemburků.

Ten v našich zemích vládl přes sto let. S Křivoklátem jsou spjati všichni čtyři lucemburští králové, nejen "král cizinec" Jan, národem milovaný "Otec vlasti" Karel, psychicky nevyrovnaný Václav i jeho mladší bratr, historií zatím nedoceněný Zikmund.

Noční prohlídky připomenou různé momenty z období jejich vlády. Momenty, o nich jsme sice ve škole slyšeli, ale povětšinou jsme je již stačili zapomenout. Pamatujete si například, za jakých okolností se budoucí nejslavnější Lucemburk dostal na dvůr francouzského krále?

V hlavních rolích se představí zaměstnanci správy hradu Křivoklátu, hradu Karlštejna, zámku Hořovice a členové šermířské skupiny W-Arlet.

Termíny představení:

pátek 17. června

pátek 24. června

sobota 25. června

pátek 8. července

sobota 9. července

pátek 22. července

pátek 29. července

pátek 5. srpna

středa 24. srpna

úterý 30. srpna

Prohlídky začínají v uvedených dnech vždy ve 20, 21 a 22 hodin; jednotná cena vstupného je 250 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám