Hlavní obsah

Hrad Karlštejn znovu ožije exkluzivními nočními prohlídkami

Novinky, Lukáš Kunst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco hradní a zámecké brány se s posledním návštěvníkem zavírají a hrady a zámky žijí vlastním nočním životem, brány hradu Karlštejn se letos již podruhé otevírají zákjemcům a to v rámi unikátního projektu Nočních prohlídek s názvem Šlechtické kratochvíle aneb císařský večer na Karlštejně.

Foto: Správa hradu

Noční prohlídky - audience u Císaře Karla IV.

Článek

V letošním roce se otevřely brány Karlštejna také v nočních hodinách, aby se tak poprvé v jeho historii mohli návštěvníci v rámci nočních prohlídek vrátit c císařem Karlem IV. v čase do roku 1356.

Zájem o noční prohlídky byl tak velký, že se správa hradu rozhodla zopakovat celou akci letos ještě jednou. Již ve středu 3. srpna znovu ožijí na Karlštejně historické osobnosti a zájemci budou mít možnost strávit císařský večer na Karlštejně.  Vstupní brány tak budou otevřeny až od 23.00 hod.  

Císařovu bezpečnost budou opět bedlivě střežit císařští vojáci a císaře samotného jeho osobní garda. Vojenská posádka všem přítomným předvede, že rozhodně nezapomněla umění šermířského. Císařovně budou dělat společnost dámy z jejího fraucimoru. Hradními sály se rozezvučí živá středověká hudba, která doprovodí dvořany při tanci. Myslíte si, že se vám podaří dostat se přes hradního purkrabího Víta z Bítova až k císaři? Přijeďte se sami přesvědčit.

Zažít neopaovatelnou atmosféru nočního hradu a to za přítomnosti jeho zakladatele, českého krále a císaře Svaté říše římské Karla IV. je možné 3. sprna každých 30 minut od 19.00 do 23.00 hod.

Noční prohlídky s podtitulem Šlechtické kratochvíle aneb císařský večer na Karlštejně připravila správa hradu v rámci celoročního projektu Oživlé památky, Národního památkového ústavu.  

Vstupenky je možné rezervovat na tel. č. 311 681 617, nebo je přímo zakoupit online na adrese www.hradkarlstejn.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám