Hlavní obsah

Hrad Karlštejn zažívá návrat slavného muzikálu. Natáčel se tu před 40 lety

Novinky, Lukáš Kunst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Část vzácných originálů kostýmů z filmového muzikálu Noc na Karlštejně v úterý zaměstnanci Barrandovského fundusu převezli na hrad Karlštejn. Tam budou spolu s dalšími kostýmy a rekvizitami z natáčení vystaveny již od 1. května až do konce září na velké výstavě ke 40. výročí natočení Noci na Karlštejně.

Foto: Management hradu

Dovoz vzácných kostýmů na Karlštejn

Článek

"Výstava kostýmů z muzikálu Noc na Karlštejně aneb 40 let legendárního filmového muzikálu, jak se výstava oficiálně jmenuje, je největší akcí letošního roku a připravili jsme ji ve spolupráci s Barrandov Studio - Divize Fundus právě u příležitosti letošního 40. výročí natočení filmu Noc na Karlštejně režisérem Zdeňkem Podskalským," uvedl kastelán hradu Karlštejn Jaromír Kubů.

Pro účely výstavy je vyhrazeno přízemí Císařského paláce hradu Karlštejn, tzv. Konírna, ve které se budou moci zájemci podívat nejen na asi 30 originálních kostýmů a kostýmních doplňků, ale také na nejrůznější rekvizity nebo shlédnout přímo na výstavě i samotného oslavence - filmový muzikál Noc na Karlštejně.

Již dnes si mohou návštěvníci I. prohlídkového okruhu prohlédnout dva kostýmy v Sále předků. "Je to taková malá ochutnávka toho, co na všechny zájemce od 1. května na výstavě čeká," doplnil kastelán.

Podle Věry Krátké, ředitelky Barrnadovského fundusu a autorky výstavy, bylo dohledání všech vystavovaných kostýmů takovým malým zázrakem, prože Barrandovský fundus spravuje na 300 000 kostýmů a kostýmních doplňků a desítky tisíc nejrůznějších rekvizit.

"Kostýmy budou v některých případech zasazeny do aranžovaných scén přímo z filmu, takže se návštěvník ponoří zpátky do děje. Tomu napomáhá také nasvětlení jednotivých kostýmů a scén," sdělila Věrá Krátká. Výstava přivítá první návštěvníky a zájemce již na státní svátek 1. května. 

Management hradu navíc připravil zvýhodněný cenový balíček. Pokud někdo předloží na výstavě vstupenku z návštěvy I., II., nebo III. okruhu, dostane na výstavě slevu.

Více informace na www.hradkarlstejn.cz nebo facebooku Hrad Karlštejn.

Reklama

Výběr článků

Načítám