Hlavní obsah

Hrad bude žít první pomocí také letos

Novinky, Jiří Kutáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 8. ročník akce s názvem Hrad žije první pomocí se uskuteční v neděli 13. září od 9:00 na Slezkoostravském hradě. Hlavním program bude jako vždy soutěž nezdravotnických složek Integrovaného záchranného systému.

Foto: Záchranný tým ČČK OS Ostrava

Hrad žije první pomocí 2015

Článek

Organizace IFMSA připraví tradiční Nemocnici pro medvídky, kde se děti prostřednictvím hry seznámí s poskytováním první pomoci, čeká je malování na obličej, maskování zranění, zábavní trasa plná překvapení a další aktivity, které pro ně připravili hasiči, policisté či skauti. Pro dospělé jsou připraveny preventivní stánky, kde si mohou nechat změřit krevní tlak, hladinu cukru v krvi nebo si vyzkoušet poskytnutí první pomoci na figurínách.

Svou techniku a dynamické ukázky představí např. speciální pořádková jednotka Policie ČR, vodní záchranná služba, celní úřad, hasiči z Moravskoslezského kraje či Hlavní Báňská Záchranná Stanice.

Na pódiu bude připraveno několik workshopů moderních latinskoamerických tanců pod vedením profesionálních tanečníků. Návštěvníci se mohou těšit také na zásah složek Integrovaného záchranného systému při simulaci dopravní nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám