Hlavní obsah

Hořovický zámek o víkendu zahájí adventní prohlídky

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční zimní atmosféru mohou návštěvníci zažít už od soboty 14. prosince na zámku v Hořovicích. Zámek se letos otevírá o třetím a čtvrtém adventním víkendu.

Foto: Libor Knížek

Adventní prohlídky zámku v Hořovicích

Článek

První návštěvníci mají příležitost k návštěvě od soboty od 10:00 hodin. Brány zámku se budou zavírat v 15:00 hodin, kdy začíná poslední prohlídka. Definitivně se pro tento rok zámek uzavře v neděli 22. prosince.

Kromě svátečně vyzdobených soukromých, reprezentačních i služebnických místností se na zámku uskuteční ještě dvě doprovodné akce. V sobotu 14. prosince od 16:00 hodin zazní Vánoční koncert pod vedením Šárky Pexové ve slavnostní schodišťové hale zámku. V neděli 15. prosince se můžete těšit na Andělské zvonění, pořádané Domečkem Hořovice. Začátek je v 16:30 hodin.

Až budete řádné prochladlí, čeká vás občerstvení v zámecké kavárně. Dále budete mít možnost navštívit stálou výstavu her a hraček šlechtických dětí a výstavu Pohádková Země Vítězslavy Klimtové v tajemném sklepení.

Kromě toho je samozřejmě otevřený zámecký park, kde můžete sledovat stavbu repliky původního zahradního altánu a nově odkrytý bazén, jehož obnovy se návštěvníci parku dočkají snad už příští rok. Zámecký park je otevřený denně od 9:00 do 16:00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám