Hlavní obsah

Hořovické maminky pomáhají, uspořádaly sbírku pro nemocnici

Novinky, Ivona Karvinen

Nedávno založené Občanské sdružení Hořovické maminky zahájilo svoji činnost pomocí dětem na dětském oddělení nemocnice Hořovice. V úterý 8. března předalo dětskému oddělení hračky, knížky a puzzle ze sbírky členů sdružení.

Foto: Ivona Kratochvílová

Předsedkyně sdružení Hořovické maminky předává zdravotní sestře z dětského oddělení nemonice Hořovice hračky, knížky a puzzle ze sbírky členů sdružení

Článek

Kvůli osobním zkušenostem z pobytu v nemocnici se hořovické maminky rozhodly, že pomohou a uspořádají sbírku, která by dětské oddělení v hořovické nemocnici obohatila.

Předsedkyně sdružení Lucie Menclová uvedla: „Nemocnice je krásná a její personál velmi profesionální a vstřícný, konkrétně tady na dětském oddělení. V pokojích je však málo hraček, knížek a jiného zábavného materiálu k ukrácení času nejen maminek, ale hlavně dětí. A tak nás napadlo udělat sbírku a podělit se s nemocnými dětmi“.

Občanské sdružení plánuje i další zajímavé akce, a to hned 30. března, kdy půjdou Hořovické maminky darovat krev. V průběhu odběru bude postaráno i o jejich děti. Najdou zde hračky, knížky, pohádku a dokonce tetu na hlídání.

Webové stránky občanského sdružení www.horovickemaminky.cz dále nabízejí přehled o kulturních, společenských i ostatních akcích pro rodiny s dětmi v okolí Hořovic a ve středočeském kraji, ale také radí kam s dětmi v době nutného odjezdu z domu, jazykové kurzy aj. Cílem je pomáhat celé rodině, proto zde najdete například i poradnu předních hořovických lékařů v oblasti dětské psychologie, gynekologie nebo dokonce pražského plastického chirurga.

 "Snažíme se být rodinám nápomocni v co nejvíce oblastech,“ říká o plánech sdružení jeho předsedkyně Lucie Menclová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám