Hlavní obsah

Holešovskou Regatu navštívily tisíce lidí

Novinky, Petra Svěráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 15 tisíc lidí navštívilo v zahradách zámku Holešov na Kroměřížsku už sedmý ročník rodinného festivalu Holešovská Regata.

Foto: Jan Salač

Vítězné plavidlo, kterou určila porota: Sousedíkův kouzelně ekonomický kombajn.

Článek

„Věříme, že si návštěvníci festival užili. Přestože počasí nebylo úplně ideální, lidé se bavili a užívali si jak hudby, tak také bohatého doprovodného programu,“ řekl ředitel festivalu Michal Žáček.  

Do populární soutěže netradičních plavidel se letos přihlásilo 15 posádek. Desetičlenná porota nakonec jako vítěze vybrala plavidlo s názvem Sousedíkův kouzelně ekonomický kombajn, se kterým přijeli studenti Střední odborné školy Josefa Sousedíka ze Vsetína. V diváckém hlasování pak zvítězila vesmírná loď Millenium Falcon SPŠ strojnické Vsetín. Obě posádky získaly hlavní cenu v podobě částky pět tisíc korun.

Mistrovství Holešova (a světa) v přejezdu vodní lávky na kole obhájil loňské vítězství Pavel Polách ze Zlína. Lávku dlouhou 24 metrů dlouhou a 25 centimetrů širokou přejel v prvním kole jako jediný. Získal pohár a odměnu ve výši 1500 korun. Do této soutěže se letos přihlásilo 17 soutěžících, z nichž nejvzdálenější byl až z Mostu.

V průběhu obou dnů na pódiu vystoupila celá řada známých zpěváků a kapel. V pátek, který pořadatelé pojali jako poctu legendám, to byli Katapult a Olympic. V sobotu se pak vystřídaly skupiny Hodiny, Mandrage, Janek Ledecký, The Tap Tap Orchestra a další. Večer pak patřil Monkey Business ve vskutku originálním kostýmovém pojetí a skvělé show Vojty Dyka a B-Side Bandu.

Večer již tradičně zakončil ohňostroj nad areálem zahrad a zámku.

 Informace na www.holesovskaregata.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám