Hlavní obsah

Holešovská Regata 2012 přilákala přes osm tisíc návštěvníků

Novinky, Petra Svěráková

Pestrý program druhého ročníku Holešovské Regaty 2012 přilákal v sobotu rekordní počet návštěvníků. Oproti loňskému roku se více než zdvojnásobil.

Foto: Jan Salač, Agentura Velryba

Holešovskou Regatu 2012 zahájila kapela Čechomor

Článek

Nejenom hudební hvězdy jako např. Čechomor, Tomáš Klus nebo MIG 21, ale také bohatý doprovodný program jako soutěž netradičních plavidel, přejezd přes vodní lávku či nejrůznější dětské atrakce si nenechalo ujít více než 8 tisíc malých i velkých návštěvníků. 

„Takový nárůst návštěvnosti oproti minulému prvnímu ročníku je pro nás potěšují a zároveň zavazující - vymyslet příští ročník minimálně stejně dobrý, abychom nezklamali. Už dnes, den po Regatě 2012, na tom začínáme pracovat,"  řekl ředitel pořádající Agentury Velryba Michal Žáček.

Do oblíbeného Mistrovství Holešova (a světa) v přejezdu vodní lávky se přihlásilo 30 soutěžících. Deset z nich přejelo celou lávku na poprvé a postoupili do druhého kola, které se už jelo na čas. "Vítěz nakonec lávku nad vodní hladinou překonal za 4,5 sekundy," sdělila mluvčí festivalu a pořádající Agentury Velryba Petra Svěráková. 

Z 19 plavidel získala od poroty nejvíce hlasů Požární stříkačka Máňa. Vítěznou trofej a odměnu ve výši 10 tisíc korun si nakonec odnesl Mojmír Doležel ze Zlína s rodinou, který vítěznou stříkačku Máňa sestrojil.

Celodenní program vyvrcholil koncertem kapely MIG 21 a desetiminutovým ohňostrojem nad vodní hladinou. Po něm se ještě návštěvníci bavili s kapelou Premier při pirátské tancovačce, která sobotní Holešovskou Regatu 2012 ukončila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám