Hlavní obsah

Hokej jako koníček

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamarádství v šatně, na ledě však urputné boje jako v NHL, přísní sudí, fanynky, emoce, medaile, poháry... - to všechno je Brněnská hokejová hobby liga.

Foto: z archivu BHHL

Loňské finále BHHL - HC Restaurace Goa Kings x HC Rondo Brno

Článek

Představte si, že jste hokejovým nadšencem a rádi byste si hokej zahráli na trošku lepší úrovni, než jen občas "s kamarády na rybníce". Jenomže jak na to?

Pokud máte podobně hokejově nadšené kamarády - žádný problém, stačí se přece domluvit a založit si svou ligu...

Ale opravdu je to tak jednoduché?

Hráči z týmů Brněnské hokejové hobby ligy (www.BHHL.cz) ví, jak těžce taková liga vzniká. Vědí, že zorganizovat a vést si svou soutěž vůbec není jednoduché. Ale pokud se najde pár lidí s organizačním duchem, tak výsledek potom stojí za tu námahu.

Již čtvrtým ročníkem pokračuje Brněnská hokejová hobby liga, ve které mezi sebou svádí urputné boje o postup do play-off dvanáct týmů. Hráči jsou hokejoví nadšenci - studenti či tátové od rodin, kteří na profesionální úrovni hokej nehráli. Přesto svou úrovní hry i organizací této hobby soutěže profesionálům úspěšně konkurují.

Hraje se dle platných pravidel ledního hokeje. Vzhledem k tomu, že se jedná o hobby hokej a hráči jdou většinou druhý den po zápase do zaměstnání, jde o bezkontaktní hokej v úpravě na 3 x 15 minut čistého času.

Letošní ročník BHHL startuje ve středu 1. září 2010 ve 20.30 hodin. Soutěž bude dle rozlosování zahájena duelem loňských finalistů, vítězného týmu HC Restaurace Goa Kings a HC Rondo Brno. Soutěž se hraje, tak jako předchozí ročníky, na Hokejových halách dětí a mládeže za Lužánkami a každý se můžete přijít podívat, jak mezi sebou bojují ti, jež mají hokej jako hobby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám