Hlavní obsah

Hlavní hvězdy Slováckého léta 2015 odtajněny: Desmod a 40. narozeniny Katapultu

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě vánoční překvapení si pro své fanoušky přichystali před koncem roku organizátoři sportovně-hudebního festivalu Slovácké léto. Tím prvním je pomalá verze hymny Léto je v nás a druhým odtajnění hlavních hudebních hvězd, které zahrají na Slováckém létě 2015 v Uherském Hradišti.

Foto: archiv Slováckého léta

Koncerty Slováckého léta mají jedinečnou atmosféru. V létě na Masarykově náměstí zahrají mimo jiné Desmod a Katapult.

Článek

Myšlenka na pomalou verzi písně z pera Radka Malenovského ležela organizátorům v hlavě už delší dobu, nakonec se z ní podařilo udělat vánoční dárek.

„Na popud Marka Pochylého jsem oslovil kluky z Argemy, aby nám s písničkou trochu pomohli. Nakonec ji nazpíval zpěvák Argemy Jarda Hnilica, aranžmá si vzal na starosi klávesák Argemy Dan Škrášek a vše se nahrálo ve studiu kytaristy Argemy Ivoša Ledabyla,“ vysvětlil se smíchem vznik zbrusu nové verze písničky její autor Radek Malenovský.

„Podle mě se moc povedla a doufám, že si ji oblíbí i fanoušci Slováckého léta, kterým je především určená,“ doplnil Marek Pochylý, hlavní organizátor festivalu.

Narozeniny Katapultu a slovenský Desmod

S předstihem více než půl roku už je také jasné, jaké hudební hvězdy Uherské Hradiště v příštím červenci navštíví.

„Za české bych jmenoval Argemu, Kern a Katapult, který v Uherském Hradišti oslaví 40. výročí svého založení. V minulých letech se nám velmi osvědčily slovenské kapely, a tak vedle už zavedené skupiny Iné Kafe přivítáme i neméně populární a nejen na Slovensku slavné Desmod,“ prozradil vůbec poprvé, na co se fanoušci můžou těšit, Marek Pochylý.

Soutěže a mnohem víc

Zároveň poodhalil plány na další doprovodné akce, do kterých se fanoušci budou moci aktivně zapojit.

„Uspořádáme sportovní turnaje ve vybraných moravských městech s finálovým kláním v Uherském Hradišti. Rádi bychom se zapojili do akcí spojených s recyklací odpadů a ochranou životního prostředí obecně. A chystáme několik dlouhodobých soutěží. Z nich bych rád jmenoval TOP SONG, tedy úkol pro hudebníky složit píseň na téma Slovácké léto, TOP FORMA, tedy nejvýraznější proměna fyzické formy během šesti měsíců, a TOP FOTO, soutěž o nejlepší fotku z nadcházejícího ročníku Slováckého léta,“ dodal Marek Pochylý.

Veškeré podrobnější informace a aktuality budou fanoušci postupně nacházet na webu www.slovackeleto.cz a na facebookové stránce akce.

Deset dnů plných sportu a zábavy pod hlavičkou Slováckého léta si budou moct příznivci vychutnat od 3. do 12. července 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám