Hlavní obsah

HIV trolejbus bude opět jezdit po Teplicích

Novinky, Jiří Herlitze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Preventivní HIV trolejbus bude v Teplicích převážet lidi zdarma. Mohou se dozvědět informace ohledně problematiky HIV.

Foto: Jiří Herlitze
Článek

Spolupráce mezi místní skupinou Českého Červeného kříže Novosedlice Dubí Proboštov a České společnosti AIDS pomoc se v na Teplicku projevuje již tři roky při společných akcích, bezplatném testování na HIV a jiné pohlavní choroby.

Druhým rokem jsou organizátoři zapojeni do preventivního HIV trolejbusu, který je odkazem na den světového dne boje proti AIDS. Ten připadá na 1. prosince, ale v Teplicích bude trolejbus jezdit už 28. listopadu od 14:10 do 17:40.

Lidé budou moci přispět 20 korunami na provoz Domu světla, který se zabývá problematikou HIV. Také se budou moci informovat, kde se mohou v Teplicích nechat zdarma a anonymně otestovat na HIV, případně jiné pohlavní choroby. Cestující budou obdarováni drobným dárkem.

HIV trolejbus bude jezdit 28. listopadu na lince 105 po trase Řetenice, Tolstého - Nemocnice - Alejní - Benešovo náměstí - Trnovany - Šanov II - Panorama a zpět. Nasazen bude na tyto spoje: Řetenice, Tolstého 14:10 - Panorama 14:40 Panorama 14:55 - Řetenice, Tolstého 15:25 Řetenice,  Tolstého 15:40 - Panorama 16:10 Panorama 16:25 - Řetenice, Tolstého 16:55 Řetenice, Tolstého 17:10 - Panorama 17:40.

Cestující budou na lince přepravováni zdarma. Akce se koná ve spolupráci s Arriva CITY s.r.o.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám