Hlavní obsah

Historii na zlínském zámku oživí Svatoanenská slavnost baronky Hauptové

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tradici letních slavností na zlínském zámku navazuje Svatoanenská slavnost baronky Hauptové. Její druhý ročník se uskuteční v sobotu 28. července od 17 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na cimbálovou muziku a jazz, vyprávění s historikem Zdeňkem Pokludou a otevřené expozice Galerie Václava Chada.

Foto: Zlínský zámek o.p.s.
Článek

Pohled do historie zábavnou formou slibuje 2. ročník Svatoanenských slavností baronky Hauptové, který pořádá Zlínský zámek. „Úspěšná loňská premiéra nás navnadila a potvrdila nám, že Zlíňané mají o tento typ akcí zájem,“ potvrdil Martin Pášma, ředitel společnosti Zlínský zámek.

O úvodní hudební program slavnosti se od 17 hodin postará cimbálová muzika Josefa Marečka. V 19 hodin návštěvníky přivítá sám baron Štěpán Haupt. „Hauptové byli posledním šlechtickým rodem, který zámek vlastnil. Výrazně také promluvili do vzhledu budovy zámku,“ připomněl Martin Pášma. O rodině Hauptových, o zámku i městě poté povypráví uznávaný zlínský historik Zdeněk Pokluda.

Program uzavře produkce jazzové skupiny One Day Trio. Bonusem pro návštěvníky je otevření všech expozic zámku, které si tak mohou v čase od 17 do 21 hodin prohlédnout v ceně vstupného. Aktuálně jsou k vidění výstavy kreseb Petra Nikla „Opice“ a dílo sochaře Radima Hankeho „Bílý stín tvaru“. Volný vstup se vztahuje také na stálou interaktivní expozici Orbis Pictus Play a na dětskou hernu Zámek v zámku.

Svatoanenská slavnost přivítá své návštěvníky v sobotu 28. července od 17 hodin. Vstupné činí 80 Kč, rezervace míst je možná na telefonním čísle 602 560 020. Občerstvení nejen z grilu po celý večer zajišťuje Kafé ZÁMEK.

Zámecké kulturní léto dále připravuje:

4. 8. Večer flamenca

10. 8. Projekce filmu Věčně tvá nevěrná

11. 8. Projekce filmu Den co den

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám