Hlavní obsah

Historicky poslední plavecké závody v chomutovské padesátce

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 22. září uspořádal plavecký oddíl TJ Slavie Chomutov 9. ročník Podkrušnohorských plaveckých závodů na padesátce. Jednalo se o historicky poslední plavecké závody v chomutovském padesátimetrovém bazénu. Ten bude totiž k poslednímu září definitivně uzavřen.

Foto: Miroslav Volf

Poslední společné loučení s bazénem při slavnostním zahájení

Článek

Závodu se zúčastnilo celkem 281 plavců z osmnácti českých a jednoho slovenského plaveckého oddílu. Chomutovskému oddílu se na posledních domácích závodech vskutku dařilo.

Téměř osmdesát domácích závodníků dokázalo vybojovat 75 umístění na bednách, což byla více než třetina všech možných ocenění za první, druhá a třetí místa. Z toho bylo 32x zlato, 19x stříbro a 24x bronz. Plus celková umístění v kraulovém trojboji, kde brali 6x zlato, 1x stříbro a 2x bronz.

Navíc se mezi domácími plavci ukázali i borci, kteří již v našem oddílu netrénují, ale přišli se symbolickými starty mimo soutěž rozloučit s naší překrásnou padesátkou. Byli mezi nimi Karel Findrik, Daniel Tilcer, Jan Škvára, Jiří Kruliš, Jiří Pretl, Michal Pivec, Vojtěch Černý a Natálie Zábrodská. Na startu nechyběli ani veteráni jako trenéři Jaroslav Jezbera starší a Tomáš Baumrt a plavci Jaroslav Jezbera mladší a Jiří Vopička.

V kategorii 15letých a starších plavců si jednoznačně nejlépe vedla naše nejlepší plavkyně současnosti a olympionička Simona Baumrtová, která s přehledem zvítězila ve všech svých startech a zvítězila tak i v kraulovém trojboji. Třetí v kraulovém trojboji skončila další chomutovská závodnice Rebecca Klímová, která v individuálních disciplínách obsadila dvě stříbrné a dvě bronzové příčky. Nejlepší mezi muži v této kategorii byl Simony mladší bratr Ondřej Baumrt, který v individuálních disciplínách pětkrát zvítězil a vyhrál tak i závod v kraulovém trojboji.

V kategorii 13 a 14letých byl podle všech očekávání nejlepší Tomáš Franta. Šest startů, šest prvních míst a celkové první místo v kraulovém trojboji, netřeba dalšího komentáře. Mezi děvčaty pak Štěpánka Šilhanová, ta se spokojila se čtyřmi zlatými a jednou stříbrnou příčkou, i to však s přehledem stačilo na celkové vítězství v kraulové trojboji.

V kategorii 11 a 12letých nejlépe zaplavala Markéta Jenčková, celkově druhé místo v kraulové trojboji si zajistila zlatem na 200 m kraul a stříbrem na 50 m a 100 m kraul. Krauly doplnila bronzovou příčkou na 50 m motýl.

Kategorie 10letých byla jednoznačně v rukách Filipa Jezbery, když 4x zvítězil a 2x bral stříbro. Tři vítězství na 50 m, 100 m i 200 m kraul mu jednoznačně zajistila i první místo v kraulovém trojboji. Také Eliška Dvořáková dokázala v kraulových disciplínách vždy vystoupit na stupně vítězů, ale s 1. místem na 50 m a 2. místem na 100 m a 200 m kraul se musela v kraulovém trojboji spokojit s celkovou třetí příčkou.

Nejmladší kategorií celých závodů byla kategorie 9letých a mladších plavců. Mezi nimi předvedl velký boj Matěj Volf, který zvítězil v disciplínách 100 m a 200 m kraul a stříbrný byl na 50 m kraul a 200 m polohově. I to mu však stačilo na celkové vítězství v kraulovém trojboji.

Reklama

Výběr článků

Načítám