Hlavní obsah

Hiphopová nálož v kafé Piksla

Novinky, Pavlína Božková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolek PiCrew zve na první událost své podzimní koncertní sezóny. Koncert floridského hip hopera Bleubirda se koná ve čtvrtek 1. října v břeclavském klubu Piksla. Doprovodí český rapper INAU.

Foto: Spolek PiCrew

Bleubird navštíví břeclavskou Pikslu

Článek

Poslední deska Bleubirda, Lauderdale, vyšla v těchto dnech na respektovaném labelu Fake Four. Zde vydávají takové hvězdy alternativního hip hopu, jako je například břeclavskému publiku již dobře známý Astronautalis, který pozval Bleubirda na své české turné v roce 2012.

Bleubird se narodil italskému imigrantovi a hippie matce na jihu Floridy. Už v mládí si oblibil hiphopové hvězdy typu Public Enemy nebo 2 Live Crew a časem se dostal i ke skateingu a punk rocku.

Za svou patnáctiletou kariéru vydal několik dalších alb a mnoho singlů jako sólista či s jinými skupinami. Uspořádal nespočet koncertů a garážových setkání s podobně smýšlejícími muzikanty a několikrát objel svět křížem krážem ve své přeplněné dodávce.

Žil v Montrealu i Berlíně, kde se živil různě. Jeho hlavním cílem však vždy bylo pokračovat v cestě a ukazovat lidem svůj originální styl hip hopu, kde nechybí humor ani temné beaty s technicky dokonalým rapem.

Bleubird navštíví břeclavskou Pikslu spolu s Jožinem z Kontroll (label Silver-rocket) a to s jeho sólo projektem Inau.                                                                    

Vstupenky budou k dostání na místě v den koncertu.                                          

Kafé Piksla, Národních hrdinů 18, Břeclav

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám