Hlavní obsah

Herečka Zdeňka Žádníková pořádá na zámku Dobříš benefiční večer svého nadačního fondu

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi záplavou vánočních koncertů a adventních prohlídek našel své místo na zámku Dobříš také letos benefiční večer Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové. V Zrcadlovém sále se koná 8. prosince od 17 hodin. Jeho návštěvou spojíte příjemné s užitečným.

Foto: M. Kliner

Výtěžek z benefičního koncertu půjde na projekty nadačního fondu

Článek

Na slavnostní akci vystoupí děti z 2. MŠ Dobříš, vlastní choreografie předvedou dívky z Aerobik Studia Orel a v průběhu koncertu se uskuteční i minivernisáž prací žáků výtvarného oddělení Základní umělecké školy Dobříš.

„Hlavním hostem bude zpěvačka a herečka Radka Fišarová, která vystoupí s šansonovým recitálem za doprovodu kytary a akordeonu,“ uvedla Zdeňka Žádníková. Podle jejích slov půjde výtěžek z koncertu na projekty nadačního fondu. „Nemáme zaměstnance, nevyplácím odměny ani bonusy, vše je maximálně účelně vynaloženo,“ říká.

Veselejší nemocnice, které nepůsobí stresujícím dojmem

Nadační fond Zdeňky Žádníkové funguje šestým rokem. Zaměřuje se zejména na podporu a rozvoj dětských nemocničních oddělení a dětských domovů. Na benefičním koncertu, který se každoročně koná na dobříšském zámku, představuje Zdeňka Žádníková projekty, které za uplynulý rok nadační fond realizoval.

„Změnili jsme prostředí řady dětských oddělení, JIPek, ambulancí, čekáren a dětských domovů. Naším cílem je, aby na pacienty nemocniční prostor nepůsobil stresujícím dojmem,“ vysvětluje zakladatelka nadačního fondu.

V uplynulém roce zahájil fond vůbec poprvé projekt nástěnných instalací na odděleních pro dospělé – nese název „Přísloví pro potěšení“. Velkoplošné barevné obrazy Magdy Veverkové a  vtipné fejetony Benjamina Kurase na téma nejznámějších českých přísloví zdobí chodby a čekárny na geriatrii v Pardubicích  a na gynekologicko-porodnickém oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Nadační fond letos rovněž proměnil interiéry v domově pro seniory v Přelouči, na klinice dětské rehabilitace v Motole a na dětské psychiatrii v Liberci. „Jsem moc ráda, když slyším od osmdesátiletého pana inženýra Sedláčka, že se už tak dlouho nepobavil a zároveň nepoučil jako u našich instalací,“ říká Žádníková.

Vstupenky na benefiční koncert Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové jsou v prodeji v pokladně zámku Dobříš. Plné vstupné je 130 Kč, děti do 15 let a senioři zaplatí 90 Kč. Všichni umělci vystoupí bez nároku na honorář a výtěžek půjde ve prospěch Nadačního fondu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám