Hlavní obsah

Herec a šansoniér Jiří Bartoň vzdal v Kroměříži hold starým filmovým melodiím a sklidil úspěch

• Aktualizováno
Novinky, Robert Rohál

Pocta starým filmovým písničkám v podání dnes už pražského herce Jiřího Bartoně, klavírní doprovod Marie Drkulové a moderace i drobné herecké akce Romany Blažkové - to byl pořad Staré filmové melodie, který měl premiéru 22. března v zaplněném Hudebním sále Domu kultury v Kroměříži.

Foto: Robert Rohál

Jiří Bartoň sklidil v Kroměříži už podruhé úspěch.

Článek

Komorně laděný pořad, v němž byl dán prostor málem zapomenutým písničkovým pokladům, ale i zajímavému a jiskřivému povídání vtipně propojenému s krátkými filmovými dialogy, přítomné publikum jednoznačně okouzlil.  

Stojí za tím nejen šarm, um a sametový hlas protagonisty, ale stejně tak dobře zvolená dramaturgie, "vymazlené" spojovací texty mezi písněmi a očividně radostná spolupráce všech tří účinkujících na jevišti.

Melodie z filmů z padesátých až šedesátých let, ale také ze snímků jako Lásky mezi kapkami deště nebo Den pro mou lásku, byly prokládány historkami a zajímavými informacemi týkajícími se toho onoho filmu, což si připravil hlavní protagonista, jemuž zdárně sekundovala Romana Blažková. Přitom kromě moderování s ním rozehrála i několik krátkých dialogů, což pořad jen osvěžilo a publikum náležitě ocenilo.

Všichni tři protagonisté tvoří kompaktní trio, přitom se neznají dlouho - Jiří Bartoň je zkušený profesionál - herec, zpěvák i filmový a divadelní historik, Marie Drkulová je studentkou pátého ročníku Konzervatoře P. J. Vejvanovského Kroměříž a učitelka Romana Blažková zase členkou už dlouho oceňovaného Divadelního spolku Kroměříž.

Po skončení hudební produkce odcházeli lidé ze sálu s úsměvem na rtech, někteří se nechali dokonce slyšet, že by vydrželi ještě další hodinu a že to byl pořad pro fajnšmekry.

„Recitál Jiřího Bartoně - Staré filmové melodie nás v komorním prostředí hudebního sálu Domu kultury v Kroměříži zavedl do minulosti, do doby, kterou z velké části pamatuji a vnímala jsem ji. Slyšeli jsme melodie hodně známé, méně známé, ale pro mne i neznámé, ale v podání Jiřího Bartoně byly krásné, něžné, citlivé, naléhavé - prostě poslouchatelné... Klobouk dolů před výkonem jak jeho, tak i klavírního doprovodu Marie Drkulové a Romany Blažkové, která celý večer moderovala společně s Jirkou Bartoněm. Díky za tak krásné pořady, na které zase ráda přijedu, i když bydlím v Holešově,” sdělila jedna z návštěvnic Danuše Hlaváčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám