Hlavní obsah

Herce a konzervatoristy provedl někdejším koncentračním táborem v Osvětimi Luděk Eliáš

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rotary club Ostrava International zorganizoval v neděli 11. listopadu zájezd do někdejšího koncentračního tábora v polské Osvětimi, přičemž průvodcem byl čestný člen této charitativní a společenské organizace Luděk Eliáš.

Foto: Vladimír Polák

Herce a konzervatoristy provedl někdejším koncentrákem v Osvětimi Luděk Eliáš.

Článek

Kromě členů Rotary clubu International a jejich příbuzných se zájezdu zúčastnili také mladí herci z ostravských divadel, studenti konzervatoře a cizinci žijící v Ostravě.

Pan Eliáš, jakožto pamětník těchto hrůzných událostí, často přijímá pozvání do středních škol na besedy na toto téma, které organizuje Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém.

Luděk Eliáš je emeritním hercem ostravského Divadla Petra Bezruče a v šedesátých letech dokonce nakrátko jejím ředitelem, poté pracoval v redakci zábavy v ostravském televizním studiu Československé televize. Po roce 1968 byl perzekuován. Dnes - navzdory svým devětaosmdesáti letům - čile spolupracuje s Českým rozhlasem a Českou televizí.

Reklama

Výběr článků

Načítám