Hlavní obsah

Helena Illnerová, Michal Prokop a Jan Lacina v tom jedou s Karlem do Plzně

Novinky, Eva Šafránková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uznávaná vědkyně Helena Illnerová, hudebník Michal Prokop a režisér a publicista Jan Lacina se v pátek 18. ledna v 19 hodin setkají v plzeňské The PUB I (Prešovská 16, 301 00 Plzeň) s příznivci Karla Schwarzenberga i s těmi, kteří o jeho případné podpoře teprve uvažují.

Foto: Eva Šafránková
Článek

Karla Schwarzenberga podpořila před prvním kolem voleb řada významných osobností od muzikantů až po špičkové vědce. Před druhým kolem se tito, jako vyslanci prezidentského kandidáta, vydávají v rámci série akcí Jedu v tom s Karlem do českých a moravských měst, aby vysvětlili, proč budou volit Karla Schwarzenberga a proč je nutné jít k volbám i ve druhém kole. Diskutovat s nimi mohou všichni, kteří si stihnou včas zabrat místa.

K osobnostem podporujícím Karla Schwarzenberga se v Plzni připojí politolog ZČU v Plzni Přemysl Rosůlek, známý architekt Jan Soukup a režisér a herec Antonín Procházka.

„Potřebujeme někoho, kdo by mohl zajistit, abychom se v zahraničí zase už nestyděli za to, že jsme Češi. A takový Karel je. Není to žádný spasitel, ale já spasitele nečekám,“ popsal zpěvák Michal Prokop své důvody, proč bude volit Karla Schwarzenberga.

Akce Jedu v tom s Karlem je volným pokračováním akcí Pivo s Karlem, které se konají celou volební kampaň a jichž se účastní přímo Karel Schwarzenberg. Večerní setkání se odehrává v jedné z podporovatelských hospod zapojených do výzvy Hospody volí Karla. V rámci projektu Jedu v tom s Karlem se tak do různých míst České republiky vydají například David Koller, David Černý, Jitka Čvančarová, Marie Rottrová, Jan Hřebejk, Ladislav Špaček, Chantal Poullain, Jitka Schneiderová, Ester Kočičková nebo právě Michal Prokop s Janem Lacinou a Helenou Illnerovou, kteří zítra přijedou do Plzně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám