Hlavní obsah

Hejtman přesně vymezil území se zákazem vstupu na mapě, hranice se mírně zmenšila

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodnutí o přesném vymezení hranice území se zákazem vstupu s ohledem na opatření k zastavení šíření nákazy afrického moru prasat vydal ve čtvrtek 17. srpna hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Foto: Zlínský kraj
Článek

„Reaguje tím na to, že území přesně nekopíruje správní obvody ani katastry obcí. Upřesněním se území červené zóny mírně zmenšilo. Současně reaguje i na očekávaný velký počet návštěvníků Barum Czech Rally, která se pojede na konci srpna,“ uvedla krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

„Chceme udělat všechno pro to, aby nakažená prasata zůstala v červené zóně a myslivci je mohli pochytat. Zvýšený počet lidí v území by mohl prasata vyplašit a to nechceme,“ řekl hejtman Jiří Čunek.

Zároveň zdůraznil, že budou ze strany policie platit zvýšené kontroly dodržování zákazu vstupu do území. „Pokud lidé nebudou opakovaně zákaz dodržovat, bude jim podle krizového zákona udělena pokuta až do výše 20 tisíc korun,“ upřesnil hejtman.

Návštěvníky Barum Czech Rally v průběhu závodu budou pořadatelé informovat a budou míst k dispozici také leták s jasně vyznačeným územím zákazu vstupu. „Vstup diváků do červené zóny ale nebude nutný, protože se jí trasa Barumky nedotýká,“ dodal hejtman Jiří Čunek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám