Hlavní obsah

Hejtman Moravskoslezského kraje předal jako dar tři auta Krajskému vojenskému velitelství Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 18. února se uskutečnilo v Domě kultury Ostrava již šesté slavnostní shromáždění Aktivních záloh Moravskoslezského kraje Krajského vojenského velitelství Ostrava.

Foto: Josef Zajíc

Vojáci Aktivních záloh KVV Ostrava jsou nastoupeni před Domek kultury Ostrava.

Článek

V průběhu slavnosti vojáci zhodnotili odvedenou práci za rok 2018 a stanovili úkoly na rok 2019. Na šestém slavnostním shromáždění byli nejlepší odměněni a vyhodnoceni za mimořádný přínos k rozvoji schopností jednotky Aktivní zálohy Ozbrojených sil ČR v Moravskoslezském kraji. 

Cenu hejtmana Moravskoslezského kraje obdržel desátník Martin Skupien a Cenu primátora Statutárního města Ostrava byla udělena rotmistru Karlu Schachlovi.  

Ve 14.30 hodin, před nastoupenou jednotkou Aktivních záloh Moravskoslezského kraje, předal hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák klíčky tří osobních automobilů řediteli Krajského vojenského velitelství v Ostravě, plukovníkovi Jaroslavu Hrabcovi.

Plukovník za auta hejtmanovi poděkoval a konstatoval, že vozidla Toyota Hilux, Toyota Land Cruiser a Toyota Proace Verso Shuttle budou důležitou součástí výcviku ostravských záloh.

„Aktivní zálohy Krajského velitelství Ostrava jsou ochrana a obrana teritoria Moravskoslezského kraje. Z toho logicky vyplývá, k čemu bude dar využit dar. Ochrana teritoria zahrnuje takové činnosti, jako je například zvyšování ochrany státních hranic, zajištění ochrany a obrany objektů kritické infrastruktury. Můžeme si představit nejen budovy, ale také úseky železniční a další dopravní infrastruktury. Tam všude budou vozidla využita. Samozřejmě v ročním výcvikovém plánu vozidla využijeme tak, aby byly součástí výcviku Aktivních záloh MSK,” informoval plukovník Jaroslav Hrabec.

Podle jeho informace má v této chvíli KVV Ostrava v evidenci 280 příslušníků Aktivní zálohy Armády ČR. Z toho je 189, kteří jsou přímo příslušníky jednotky Krajského vojenského velitelství v Ostravě. KVV Ostrava pokračuje v dalším náboru tak, aby se stav zvýšil na 244 členů.

„Naši vojáci Aktivních záloh se v průměru zúčastňují sedmi cvičení do roka. Na rok 2019 máme opět naplánováno sedm různých druhů cvičení. Zdůrazňuji, že voják Aktivních záloh musí splnit vše v rozsahu svého úkolu. Všechno plní tak, jako profesionální voják. Tady nemůže být žádný rozdíl,” dodal Jaroslav Hrabec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám