Hlavní obsah

Headlinerem Valašského záření 2015 bude Aneta Langerová

Novinky, Klára Blažková

Valašské záření - tradiční multižánrový festival pro všechny generace, kterým se Vsetíňané loučívají s prázdninami, nabídne koncert Anety Langerové, který se uskuteční v pátek 11. září od 19.00 hodin ve velkém sále DK Vsetín.

Foto: promo Anety Langerové

Aneta Langerová představí ve Vsetíně své album Na Radosti

Článek

Každoročně od roku 1999 patří ve Vsetíně jeden zářijový víkend velké kulturně společenské akci nazvané Valašské záření. Ta nabízí veřejnosti dva dny plné koncertů, soutěží, divadla, výstav, filmových projekcí a zábavy, jimiž ožívá celé centrum města. Na všech pódiích se zpívá, hraje, tancuje i cvičí.

Kromě známých umělců se divákům představují také regionální taneční, pěvecké a kulturní soubory i sportovní kluby, či zájmové spolky z partnerských měst. Součástí festivalu bývá také již tradiční jarmark a atrakce pro děti.

Letošní ročník multižánrového festivalu ponese název Valašské záření aneb Jedeme dál! a uskuteční se v termínu od 11. do 12. září na dvou pódiích, situovaných na Dolním náměstí a ulici Svárov, před budovou Domu kultury Vsetín.

Bohatý festivalový program nabídne koncerty Petry Janů, kapely Yo Yo Band, elektroswing partičku Mydy Rabycad, zlínský progresivní F-dur Jazzband, písně z populárního muzikálu Mamma Mia v podání Jitky Asterové, Míši Noskové, Michala Foreta nebo Bořka Slezáčka.

World music budou reprezentovat brněnští a cenou Anděl ověnčení Bezobratři, slovenská formace Romanika. Chybět nebude ani folklorní vystoupení vsetínských souborů Jasénka, Vsacan, Jasénčanek, Vsacánku, hostujícího Vizovjánku a partnerského Ľubovňanu, které doplní dechová hudba Lidečanka.

Své místo v programu má i valašský bigbít a rock. Vsetínské publikum se tak může těšit na kapely Donor, Faunus, Old Skart, Iron Maiden Revival, Scorpions Revival a Waťák, který bude slavit své patnáctiny. Páteční program nabídne také vystoupení místních kapel Šimonband, NoCA a Shape The Cat. Prezentovat se budou také vítězové druhého ročníku soutěžního hudebního projektu česko-slovenské přeshraniční spolupráce s názvem Muzikomat.

O dopolední programy a workshopy pro děti se již tradičně bude starat Alcedo. Veřejnosti se rovněž představí talentované děti, které zabodovaly v pěvecké soutěži základních škol s názvem Superstar a členové dětské kapely, působící pod Alcedem - střediskem volného času.

Své sportovní a taneční umění předvedou ve svém bloku vsetínské oddíly bojových sportů, taneční skupina All Style Unit a taneční obory vsetínské ZUŠ a Alceda.

Reklama

Výběr článků

Načítám