Hlavní obsah

Házenkářky DHC Sokol Poruba jasně přehrály hráčky Olomouce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 20. ledna se ve sportovní hale SAREZA v Ostravě-Přívoze utkaly v interlize žen hráčky DHC Sokol Poruba s házenkářkami DHK Zora Olomouc. Více se dařilo domácím. Ostravanky zvítězily 24:11.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 21.1.2018 Házená ženy: DHC Sokol Poruba " DHK Zora Olomouc. Střílí Tereza Fryčáková( Olomouc)

Článek

Utkání zahájili v 18.00 hodin rozhodčí Mojmír Valášek a Jaroslav Vychodil před více než 130 diváky. Domácí hráčky v průběhu utkání do hry hnaly zvuky bubnů ostravských bubeníků.

Začátek utkání vyšel hráčkám Olomouce. Rychlým útokem a kvalitní obranou překvapily Ostravské hráčky. V sedmé minutě sokolky prohrávaly 1:4. V brance Ostravy se nedařilo Lence Roháčkové, nechala se proto vystřídat. Do branky nastoupila současná jednička týmu Markéta Mácalová. Tým Ostravy se zklidnil a postupně ztrátu doháněl. Hra se vyrovnala. První poločas skončil vítězstvím Ostravy 8:7. 

Druhý poločas již měl jiný průběh. Ostravské hráčky začaly kvalitně a důsledně bránit. Dařilo Markétě Mácalové a rychlé útoky na olomouckou branku se střídaly. Od 35. minuty dávaly Ostravanky pravidelně jednu branku za dvě minuty. Zabetonovaly obranu.

V 55. minutě hry již bylo konto Olomouce zatíženo 20 brankami a do konce utkání přidaly hračky Ostravy ještě další čtyři. Olomouci se nedařilo. Za třicet minut druhého poločasu daly jen čtyři branky. Ostravské hráčky splnily hrací plán. Získaly potřebné body na cestě do play off.

„S dnešním zápasem jsem spokojený. Děvčata, hlavně v obraně, "zamakala" a plnila domlouvenou taktiku. Dostat jen jedenáct branek, to bylo slušné. Ve druhém poločase hráčky plnily to, co jsme si řekli. Bylo to dobré. Za tři dny jedeme do Prahy. Budeme hrát s týmem Slavia Praha. Tam to bude těžší,” řekl po utkání trenér týmu DHC Sokola Poruba Peter Olšavský.

Na soupisce HDK Zora Olomouc bylo 16 hráček. Se třemi brankami byla nejúspěšnější hráčka Tereza Kubáčková. Po dvou brankách daly Martina Salčáková, Lucie Severová. Jednu branku - Markéta Hurychová, Magda Kašpárková, Ivana Salačová a Tatiana Gajdošíková. V brance dobře chytala Lucie Rašková. Trenér Jan Hegar.

Za DHC Sokol Poruba v utkání hrálo dvanáct hráček. Ve střelbě se dařilo Silvii Poláškové a Alžbětě Rechtorisové. Obě daly šest branek. Hana Maiwaelderová nastřílela čtyři branky. Po dvou daly Michaela Sekuková, Eva Minarčíková, Mária Revajová a Michaela Konečná. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám