Hlavní obsah

Házení perel sviním a Hod špalkem: Razula chystá Valašskou olympiádu

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netypickými sportovními disciplínami si mohou v sobotu 19. února zpestřit lyžování návštěvníci Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích. Vypukne tu recesní Valašská olympiáda.

Foto: archiv Ski areálu Razula

Na sjezdovce Razula bude v sobotu díky Valašské olympiádě hodně veselo.

Článek

Jednotlivé disciplíny Valašské olympiády jsou volně a se značnou dávkou nadsázky inspirovány běžným životem svérázných Valachů. Soutěžící si tak mohou poměřit síly například v Kličkování mezi lejny, které nabídne valašský náhled na to, jak a kde vznikly chůdy. 

Během dne se bude zápolit také v Házení perel sviním, Hodu špalkem či třeba Valašském sprintu hore kopcom.

Milovníky kolektivních sportů pak jistě nadchne Přetahování o slivovicu, Valachův pivní nácuc nebo klání s mnohoznačně znějícím názvem Grupáčová vyvlíkaná. Začátek olympiády je v 10 hodin na hlavní sjezdovce Razula.

Končící týden jarních prázdnin zpestří Ski areál Razula i další gurmánskou akcí, tentokrát na téma Středověká hostina. Lyžaři si mohou dopřát různě bohaté a nákladné pochoutky.

Pokrmy „pro holotu“ zastupuje ovesná Žebrácká kaše či Chudý hrnec cizrny s klobásou, pro „měšťany“ bude v nabídce Guláš řezníka Krkovičky či domácí sekaná se zelím a bramborem a pro nejnáročnější „pány“ kuchaři připravili býčí žebra s pecnem domácího chleba nebo Kuře hospodského Božkova potírané fernetem. Servírovat se ale budou i valašské frgály - tvarohové, makové a povidlové.

Ve Ski areálu Razula je nyní v provozu sjezdovka Razula a 400metrový Horal se snowparkem a snowtubingem. Na sjezdovkách leží 50 cm sněhu.

„Lyžařské podmínky jsou dobré, návštěvnost průměrná. Velmi dobře jede modrá sjezdovka Horal a snowtubing, kam míří rodiny s dětmi, plno je také v termálních bazénech Horal, kam mohou lyžaři v rámci akce Lyžuj a plav se skipasem na hodinu zdarma. Je zkrátka znát, že ve Zlínském kraji mají školáci jarní prázdniny. Bohužel ale zrovna na prázdniny moc nevyšlo počasí. Je většinou pod mrakem, což jednodenní návštěvníky na sjezdovky táhne méně, než bychom si přáli,“ řekl šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám