Hlavní obsah

Haydnovo oratorium zaznělo v holešovském kostele, pro publikum bylo velkým zážitkem

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncertní provedení oratoria Josepha Haydna Sedm posledních slov Ježíše Krista na kříži uvedly v neděli 24. března v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Holešově Holešovský komorní orchestr a Holešovský chrámový sbor pod vedením Jaroslava Mikuše.

Foto: Robert Rohál

Koncertní uvedení Haydnova oratoria proběhlo v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Článek

Jako sólisté vystoupili Kristýna Vylíčilová (soprán), Kateřina Hloušková-Dostálová (alt), Jan Gottwald (tenor) a Roman Hoza (baryton). Koncert dirigoval Jaroslav Mikuš, který působí už řadu let v Portugalsku, nicméně do Holešova se tu a tam vrací, aby spolupracoval právě s Holešovským komorním orchestrem, jehož vedoucím je Ivo Kurečka.

"Překvapivě přišlo velké množství lidí, a to i v té strašně zimě, která panuje venku, takže všechna místa k sezení byla obsazena, ale hodně lidí i postávalo. Myslím, že celý koncert byl pro všechny velkým zážitkem," řekla manažerka Holešovského komorního orchestru Alena Kurečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám