Hlavní obsah

Hasičská soutěž v Kolinci přilákala stovky diváků

Novinky, Jan Kaše

Bohatý program připravil Sbor dobrovolných hasičů v Kolinci u příležitosti 135. výročí své existence.

Foto: Jan Kaše

Ženy v akci

Článek

V sobotu 18. května proběhla v Kolinci u Sušice zajímavá akce, kterou připravil zdejší sbor dobrovolných hasičů, jehož historie sahá až do roku 1878.

Celkem šest družstev mužů a jedno ženské se sjelo na hřiště u kolinecké základní školy, aby v rámci okrskové hasičské soutěže absolvovala štafetu 4x100 metrů a tzv. požární útok, při němž se v maximální míře projeví souhra a spolupráce jednotlivých členů družstva – rozvinutí a pospojování hadic, nastartování motorového čerpadla, nasání vody z nádrže a samozřejmě správné zamíření proudu vody na terč. Rozhodují sekundy a každé zaváhání a chyba mohou družstvo odsunout na horší místo. 

Jako nejlépe připravení se ukázali hasiči z Mokrosuk, jejichž družstva obsadila první a druhou příčku. Na třetím místě pak skončilo družstvo hasičů z Kolince. 

Kromě napínavého zápolení se diváci mohli seznámit s nejnovější hasičskou technikou a prací profesionálních hasičů ze Sušice a Klatov, ale také se trochu dotknout dávné minulosti v podobě ukázky zásahu historickou stříkačkou.

Pořadatele této akce, která přilákala stovky diváků, jistě potěšil i fakt, že se počasí umoudřilo, neboť nad Kolincem se v noci z pátku na sobotu prohnala bouřka doprovázená vydatným deštěm.

Reklama

Výběr článků

Načítám