Hlavní obsah

Hasiči zasahovali u ranního požáru, hořelo u kralupského kostela

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 18. prosince o půl páté ráno dvě jednotky kralupských hasičů vyrazily bojovat s ohněm do centra města, odkud byl v 4.25 hodin nahlášen požár v podkrovním patře secesního domu v Palackého ulici. Nachází se v sousedství kralupského kostela Nanebevzetí Panny Marie a sv. Václava.

Foto: Martin Tlustý

Ranní požár v centru Kralup dnes již připomínají pouze očouzená okna podkrovních prostor hned vedle fresek secesního domu z počátku minulého století.

Článek

„Hasiči se k požáru ve druhém nadzemním podlaží, kde se nacházela zlatnická dílna, dostali za použití dýchacích přístrojů. Z dosahu plamenů ihned po příjezdu odklidili jak propan-butanovou lahev střední velikosti, tak dále z plamenů vynesli kopírku. Zasahující specialisté hned na místě rovněž zjistili, že příčinou požáru bylo zahoření počítačové tiskárny," informovala tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje Lenka Kostková.

Likvidaci požáru prováděla kralupská profesionální jednotka Hasičského záchranného sboru a místní jednotka HZS Správy železniční dopravní cesty. Na místě byla přítomna rovněž policejní hlídka. „Celý zásah včetně odvětrání hasiči zvládli během padesáti minut," dodala Kostková.

Škoda na zařízení zlatnické dílny se pravděpodobně vyšplhá k miliónu korun. Včasný příjezd hasičů však zabránil škodě o mnoho vyšší. Přízemní obchod s hodinkami a šperky požár nezasáhl, avšak na vstupních dveřích visí oznámení, že příjem šperků k opravě byl dočasně přerušen.

Reklama

Výběr článků

Načítám