Hlavní obsah

Hasiči v Domašíně u Dobrušky oslavili 130. narozeniny svého sboru

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sto třicet let a jeden den bylo v sobotu 27. dubna Sboru dobrovolných hasičů v Domašíně u Dobrušky, který vznikl na schůzi občanů 26. dubna 1883. Takové výročí je třeba náležitě oslavit a vůbec nejlépe je přitom také dokázat, že připraveni k zásahu jsou dobrovolní hasiči opravdu kdykoliv.

Foto: Dana Ehlová

Publikace

Článek

K prověrce techniky celého okrsku nastoupilo na louku u tzv. vagónu celkem 13 družstev, 9 týmů soutěžilo o přeborníka okrsku. Odpoledne se utkali jednotlivci v klání o nejdobrovolnějšího železného hasiče.

Starosta sboru oslavenců David Ryšavý k oslavám prozradil: „K 130. výročí jsme vydali také publikaci, kterou tady pokřtíme.“

Hasiči v Domašíně, to je 44členná parta, která táhne za jeden provaz. „Pořádáme každoročně sběr železa, čarodějnice, loučení s létem, domašínský betlém. A co se týče samotné práce hasičů, máme výjezdovou jednotku s pravomocí zásahu i mimo obec, ta se každý měsíc školí. V loni jsme měli 16 výjezdů, opravili jsme už čtvrté auto a také začali pracovat i s dětmi,“ řekl Josef Svatoň, jeden z těch, bez nichž si život v obci lze jen těžko představit.

Reklama

Výběr článků

Načítám