Hlavní obsah

Hanka Kynychová opět připravila skvělý den pro děti z dětských domovů

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už podeváté se v pondělí 23. listopadu sešly v Praze v music clubu Futurum děti z dětských domovů z celé České republiky na finálovém dni plném zajímavých tváří, aby soutěžily o medaile v rámci projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou.

Foto: Petr Mráček

Hejbejte se a zpívejte 2015

Článek

Známá cvičitelka tentokrát pozvala na 250 dětí a obrovský počet celebrit. Nutno říci, že děti předvedly opravdovou taneční show. Za moderátorským mikrofonem se vystřídali Karel Voříšek, Klára Doležalová a Braňo Polák, atmosféru celého dne pak udržovali ve varu svými bubny členové Tokhi & the Groove Army.

Velký úspěch u dětí měla například skupina New Element, zpěvák Pavel Callta nebo úspěšná muzikálová zpěvačka Natálka Grossová, která je v podobném věku pro děti hezkou motivací.

Velkou show na podpatcích si připravil i Filip Jankovič, který byl pro děti velkým kamarádem a vzorem, protože se jim i přes své zkušenosti u takových hvězd jako jsou Mariah Carey, Kylie Minogue, Justin Bieber, Jessie J nebo George Michael věnoval v průběhu roku jako lektor. Do Futura navíc dorazil rovnou z Bratislavy, kde soutěžil mezi desítkou nejlepších talentů v soutěži Česko Slovensko má talent.

Dalšími lektory byli například tanečník Radek Fišer či zpěváci Petra Doležalová a Jan Hönig. Akci podpořili i jejich kolegové Jan Kříž se svou ženou Marií, Roman Tomeš a další.

Děti přišli podpořit ale například i Simona Krainová, Ondřej Sokol, Jan Čenský, Olga Menzelová, Václav Kopta, Lukáš Langmajer, Veronika Arichteva, nebo třeba tváře známé z TV Prima jako Roman Šebrle, Petr Vágner, Laďka Něrgešová či Sandra Parmová. Kateřina Kaira Hrachovcová dorazila rovnou v masce klauna, ve které natáčela klip pro podporu další charitativní akce. Herečka Lucie Benešová zase podporuje už od začátku dětský domov Plzeň, odkud má v pěstounské péči dceru Sáru. 

Kateřina Neumannová předala společně s Hankou Kynychovou dětem pamětní medaile, v porotě zasedl již tradičně skladatel Zdeněk Barták a operní pěvkyně Andrea Kalivodová dětem zazpívala tak, že celý sál ztichl a poslouchal. Petra Hapková vyprávěla o svém tatínkovi, Petr Jákl dorazil se svými dcerkami, Kate Matl přestavila svůj nový singl a dokonce se tady objevili i Richard Genzer a Linda Finková. Ovšem každý v jiný čas.

Předat speciální cenu „tetám“ starajícím se o děti dorazila herečka Alena Mihulová, která zažívá obrovský úspěch díky filmu Domácí péče, jenž je nominovaný za Českou republiku na filmové Oscary. Předat ceny dětem dokonce dorazil i režisér snímku Slávek Horák, který je jinak velmi vytížený a objíždí momentálně s filmem celý svět.

V celkovém hodnocení vyhrály už poněkolikáté děti z dětského domova v Tišnově, druhý byl domov z Lipové u Šluknova a třetí Ústí nad Labem-Severní Terasa. A protože děti z domova v Tišnově vyhrály už poněkolikáté kategorii Muzikál, proto se opět dostanou na prkna, co znamenají svět. Svoje muzikálové vystoupení na téma Horečka sobotní noci předvedou už v únoru ve stejnojmenném muzikálu v divadle Kalich, které je pro letošní rok partnerem Hejbejte se a zpívejte. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám