Hlavní obsah

Handicapované děti v ostravské zoo prožily Noc snů

Novinky, Milan Haluška

V ostravské zoologické zahradě se ve středu uskutečnil již sedmý ročník speciální akce pro handicapované děti – Noc snů. V červnu byla akce z důvodu nepříznivého počasí zrušena. Tentokrát se však počasí vydařilo a dorazil rekordní počet 250 návštěvníků.

Foto: ZOO Ostrava
Článek

Pro děti byl opět připraven večer plný zážitků – malování na obličej, nasvícená zahrada, zastavení u dotykových stolků s nejrůznějšími přírodninami nebo setkání s živými zvířaty, která si děti mohly pohladit.

Na realizaci Noci snů se nemalou měrou podílela i skupina dobrovolných spolupracovníků zoo, kteří při akci takového rozsahu ochotně a nezištně pomáhají. Mediálním partnerem akce se stalo Hitrádio ORION. Noci snů se zúčastnili i významní představitelé města Ostravy.

Myšlenka uspořádat pro děti s postižením nebo chronickým onemocněním večer s prožitky, o které často ve svém životě přicházejí, se zrodila se v roce 1996 v Zoo Rotterdam, která poprvé uspořádala Noc snů pro děti z onkologické kliniky. Postupně se tato akce rozšířila v západní Evropě a zámoří. Ostravská zoologická zahrada pořádá Noc snů od roku 2007.

Reklama

Výběr článků

Načítám