Hlavní obsah

Gregůrková krajskou šipkařskou mistryní podruhé v řadě, Záruba se na trůn vrací po dvou stříbrných sezónách

Novinky, Ondřej Vylíčil

Městský sál v Úpici se druhou prosincovou sobotu stal šipkařským ringem. Počtvrté v řadě se zde konal závěrečný finálový turnaj krajských žebříčků Mistrovství Severovýchodních Čech.

Foto: Aleš Dvořáček

Alena Gregůrková a Daniel Záruba mistryně a mistr Severovýchodních Čech pro rok 2017

Článek

O čtyřnásobné body, oproti základním Open turnajům, dorazilo bojovat celkem 86 předem nominovaných (z celkového počtu 111), což je v jedenáctileté historii této soutěže nejvyšší číslo.

Tituly mistrů Severovýchodních Čech se pyšní Alena Gregůrková a Daniel Záruba. Gregůrková je vítězkou naprosto suverénní, když ovládla žebříček s náskokem více než 3500 bodů a obhájila tím loňské podobně suverénní prvenství. Marně ji letos stíhaly stříbrná Saša Kousalová či bronzová Anna Goldmanová. I tyto dvě dámy obhájily umístění na stupních vítězek ovšem oproti minulému roku v opačném gardu.

To Záruba neměl cestu na trůn tak jednoznačnou, i když před turnajem disponoval náskokem přes 2000 bodů. Z něj nakonec stříbrný Petr Rezek ve finálový den ukrojil jen 800 bodů, a proto se Záruba stal podruhé v kariéře mistrem SVČ. Navázal tak na rok 2014, kdy slavil poprvé, v předešlých dvou letech pak skončil vždy druhý. Bronz ukořistil Jiří Bašák. Historicky největším smolařem soutěže se zřejmě stává Michal Ulrich, který potřetí v řadě skončil těsně pod pódiem čtvrtý.

Součástí propozic Mistrovství SVČ jsou tradičně i přesně definované nižší soutěžní kategorie, které mají za úkol oslovit široké pole soutěžících různých schopností. Mistrovství se totiž hrálo, a v Úpici i vyhodnocovalo, hned v osmi kategoriích. Vedle absolutního pořadí žen a mužů jsou to další nesoucí označení podle výkonnosti hráčů B, C a D+ (každá navíc ještě rozdělena dle pohlaví). Celkem proto bylo vyhodnoceno 24 medailových pozic potažmo vysloveno 24 jmen z nichž 8 s přívlastkem mistr, respektive mistryně.

Kromě těch absolutních již zmíněných jmen Gregůrková, Záruba se z titulů v nižších kategoriích těší Eliška Komárková, Jiří Bašák (B), Saša Kousalová, Aleš Tomcsányi (C) a Jitka Hofmanová, Pavel Černý (D+). Všech osm mistrů/mistryň SVČ bude mít čest reprezentovat Královéhradecký kraj v Bull´s Turnaji mistrů. Ten se za účasti vítězů jednotlivých krajů naší republiky odehraje na začátku ledna v Praze.

Zajímavý je ještě pohled do statistiky "národů" v tomto případě klubů. Hned pětkrát se na bedně objevil dres Dřevěnky Broumov, čtyřikrát pak týmu DC Primy Česká Skalice, tři medailová umístění zaznamenal Černý Sup Starý Rokytník a více než jednou byl vidět i trikot červenokosteleckých Darts Brothers.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám