Hlavní obsah

Gólman Branislav Konrád prodloužil v Olomouci smlouvu o tři roky

Novinky, Tomáš Poštulka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový klub HC Olomouc podepsal novou smlouvu se svou brankářskou jedničkou, slovenským gólmanem Branislavem Konrádem. Ten souhlasil s prodloužením stávajícího kontraktu o tři roky.

Foto: Zdroj: web HC Olomouc

Slovenský brankář Branislav Konrád si zajistil novou smlouvu s klubem HC Olomouc.

Článek

„Smlouvu jsme podepsali na tři roky,“ informoval generální manažer týmu Erik Fürst. „Dohodli jsme se poměrně rychle, zájem prodloužit smlouvu byl oboustranný.”

Smlouva ale zároveň stanovuje, že v případě nabídky z KHL může Konrád ještě před začátkem třetího roku odejít. „Každopádně jsme rádi, že jsme se dohodli. S Braněm dále počítáme jako s prvním gólmanem,” dodal Erik Fürst.

Osmadvacetiletý gólman, který do Olomouce přišel před začátkem letošního ročníku z Trenčína, má velkou zásluhu na podařeném vstupu Hanáků do sezóny. Z šestnácti odchytaných zápasů jich deset vyhrál. V brance stál během kompletní sedmizápasové vítězné série, kterou klub držel na začátku sezóny. Během ní pustil za svá záda pouze devět gólů.

Konrád navíc už dvakrát za sebou vyhrál anketu fanoušků o nejlepšího hráče týmu. „Určitě mě to těší,“ řekl Konrád pro webové stránky týmu. „Důležité je, že se nám dařilo a vyhrávali jsme zápasy,“ dodal.

S úspěšností zákroků 91,67 procent a průměrem obdržených branek 2,03 je jasné, že pokud bude Braňo Konrád takhle chytat i nadále, nemusí se olomoucký klub o post brankáře v následujících třech letech obávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám