Hlavní obsah

Gaymanem Česka a Slovenska 2015 je Marek Gajdoš

Novinky, Marian Kajzer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacetiletý letý Marek Gajdoš ze slovenského Beckova byl v sobotu zvolen 14. Gaymanem. Zvolila ho bezmála třicetičlenná porota. Na druhém místě se umístil Ladislav Ágh z Mostu, třetí skončil Michal Bogdan z Hradce Králové.

Foto: Marian Kajzer

Vítězná trojice a Miss Intercontinental CZ 2014 Lenkou Josefiovou.

Článek

V sobotu se v MeetFactory v Praze konal již 14. ročník soutěže o nejsympatičtějšího gaye Gayman.

Vítězem se stal 24letý Marek Gajdoš ze slovenského Beckova, který porotu zaujal především svou volnou disciplínou, akrobacií na stuhách. Marek zaujal i internetové návštěvníky a stal se také Gaymanem Internetu 2015.

Prvním vicegaymanem se stal charismatický dlouhán z Mostu Ladislav Ágh, který se stal také Gaymanem Sympatie 2015, a 2. vicegaymanem 30letý Michal Bogdan z Hradce Králové.

Večerem provázela vtipná a pohotová travesti diva Nadja Mini. V porotě zasedli například místopředseda strany Zelených Mgr. Petr Štěpánek, zpěvačka Eva Kleinová, ředitel světové soutěže Dieter Sapper, stříbrní finalisté XFactoru Ricco a Claudia či Miss Intercontinental CZ Lenka Josefiová, která přiletěla na finále až z Dubaje. Večer se představili zpěváci Eva Kleinová, Michaela Sejnová a Jan Kopečný z muzikálu Sněhová Královna a také hlavní hosté, slovenští Ricco & Claudia.

Akci podpořili svými zdravicemi v podání CD pro finalisty také Hana Zagorová a Karel Gott.

Byly rozdány ceny za necelých 12 tisíc eur a v sále finalisty podporovalo bezmála 300 diváků.

GAYMAN Česko Slovenska je pokračovatelem Gay Man České republiky, což byla soutěž sympatie, kterou v letech 1992 - 2000 pod patronátem SOHO organizovaly v České republice některé jeho členské organizace.

Soutěž byla označována za svého času jednu z nejvýznamnějších společenských akcí gay a lesbické komunity. Finálové večery probíhaly obvykle poslední červnovou sobotu při příležitosti Christopher Street Day, celosvětových oslav "gay hrdosti".

V roce 2010 se soutěž obnovila pod značkou GAYMAN ČR. Od roku 2012 je soutěž rozšířena o Slovensko a vedena tak jako GAYMAN Česko Slovenska. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám