Hlavní obsah

Gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko ovládne Bruntál

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí ročník projektu Jak šmakuje Moravskoslezsko, který realizoval Moravskoslezský kraj, směřuje do svého cíle. Chcete-li vědět, jak šmakují vítězné speciality kulinářské soutěže, pak si můžete přijít užít den plný dobrého jídla, pití a hlavně zábavy.

Foto: Renáta Polišenská

Jak šmakuje Moravskoslezsko

Článek

Gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko proběhne v neděli 29. září v zámeckém parku v Bruntále, program začíná již v 9.00 hodin. Předpokládá se, že ukončení celé akce bude v 17.00, a to po koncertu skupiny Charlie Straight.

Návštěvníci gastrofestivalu budou mít nejen možnost ochutnat vítězné recepty a regionální potraviny, ale budou moci shlédnout i ohnivou barmanskou show. Připraven bude bohatý doprovodný program, jehož třešničkou na dortu bude vystoupení hudební skupiny Charlie Straight. Na své si přijdou samozřejmě i ti nejmenší, za kterými na bruntálský zámek dorazí Michal Nesvadba, včelka Mája, klaun i pohádkové představení. Děti si rovněž budou moci sami vyrobit kuchařské čepice.

Součástí letošního gastrofestivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko bude i vyhlášení výherců soutěže Regionální potravina roku 2013 za Moravskoslezský kraj, které proběhne v dopoledních hodinách.

Příchozí se mohou těšit také na kuchaře a moderátora Ivana Vodochodského, který bude provázet celým gastrofestivalovým dnem a zároveň předvede své kuchařské umění.

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo letošní gastrofestival přesunout do Bruntálu a že tak můžeme představit projekt Jak šmakuje Moravskoslezsko v další turistické oblasti našeho kraje,“ řekl náměstek hejtmana pro cestovní ruch Ivan Strachoň a dodal: „Gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko se stal příjemnou tradicí v našem kraji a my se jej budeme snažit i do budoucna rozvíjet.“

V letošním roce jsme obdrželi celkem 91 receptů, ze kterých byl vybrán vítězný recept – Kiščok od babičky, který nám zaslala paní Helena Febrová.

Ceny odborné komise:

1. místo     „Kiščok“ od babičky (autor Helena Febrová)

1. místo     „Kiščok“ od babičky (autor Helena Febrová) 2. místo     Maslovka (autor Renata Konopková)

3. místo     Vánoční černá mačka (autorka Simona Linartová)

Cena médií: 

Dýňová polévka (autor Přemysl Košut)

Poděkování patří i partnerům projektu, kterými pro letošní ročník jsou: Rádio IMPULS, Právo, Deník, TV Polar, Muzeum v Bruntále, Tescoma, Hotel Slunce z Rýmařova, CK KOVOTOUR PLUS, Lázně Darkov a Regionální potravina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám