Hlavní obsah

Garden Food Festival letos otevře své brány gurmánům už ve čtyřech městech

Novinky, Kateřina Martykánová

Úspěšný festival zamíří v roce 2018 kromě svých tradičních zastávek v Olomouci, Zlíně a Ostravě nově také na Valašsko. Přehlídka dobrého jídla a pití pod širým nebem se poprvé představí v Rožnově pod Radhoštěm. Jeho tváří bude opět Zdeněk Pohlreich.

Foto: Garden Food festival
Článek

I letos přinese Garden Food Festival návštěvníkům vybrané lahůdky od nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality.

Seriál festivalů odstartuje o víkendu 5. a 6. května v Ostravě v industriálním prostředí areálu Dolních Vítkovic. Poté o prvním červnovém víkendu zavítá do Smetanových sadů v Olomouci. Na přelomu června a července se v premiéře představí v Městském parku v Rožnově pod Radhoštěm. Svoji tour pak zakončí 1. - 2. září ve Zlíně, kde se po předchozích dvou ročnících přestěhuje ze zámeckého parku do areálu Filmových atelierů na Kudlově.

„Chceme lidem nabídnout nejen gurmánský zážitek, ale také unikátní atmosférou danou jedinečností jednotlivých lokalit. Takže ať už se vypraví na jakékoli z festivalových míst nebo třeba na všechna, čeká je pokaždé jiný, originální prožitek,“ řekl za organizátory Pavel Vysloužil.

Na Garden Food Festivalu si přijdou na své milovníci vybraných delikates, ale i příznivci tradiční české kuchyně. „Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i ze zahraničí,“ uvádí Pavel Vysloužil a dodává: „Ochutnat budou mít možnost i exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, foie gras a další speciality z jater kachen a hus, farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů.“

Stejně jako v předchozích letech nabídne Garden Food Festival i velké kuchařské hvězdy. Kromě Zdeňka Pohlreicha, který své umění představí živě na všech čtyřech akcích, mohou návštěvníci potkat na festivalech i další osobnosti české gastronomické scény z regionálních i známých tuzemských restaurací.

Objeví se zde také například herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, která bude letos nejen v roli kuchařky, ale i průvodkyní festivalovým programem.  Po oba festivalové dny bude na jednotlivých místech připravený i další gastronomický program včetně porcování obřích ryb, papričkové ohnivé show a dalších zajímavých kulinárních prezentací.

Vstupenky na jednotlivé akce jsou již nyní v předprodeji v síti TicketPortal. Ve všech festivalových areálech bude opět platit jednotná festivalová měna – grešle. „Letos jsme ale připravili novinku v podobě moderního elektronického systému, díky kterému bude placení komfortnější, jak pro vystavovatele, tak pro návštěvníky,“ dodal Pavel Vysloužil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám