Hlavní obsah

Galerie vystaví Velké obrazy Martina Kuriše

Novinky, Eva Kočová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V říčanské galerii Kotelna se 7. září otevírá nová výstava Martina Kuriše. Malíř představí velkoformátové obrazy, které prezentují průřez jeho tvorbou. Vernisáž proběhne v pátek 6. září od 18.00 hodin. Výstava potrvá do 10. října.

Foto: Martin Kuriš

Z cyklu Baryk, olej na plátně 200x280cm, 2006

Článek

Martin Kuriš, absolvent pražské akademie výtvarných umění, je figuralista a vypravěč. Používá postupy insitního - naivního umění a  konkrétní reálné jemu známé postavy umísťuje do svých fiktivních pohádkových příběhů plných poezie a dějovosti, které otvírají cestu do světa fantazie srozumitelného všem věkovým kategoriím.

Výstava v Galerii Kotelna prezentuje autorovy velké formáty z počátku 90. let minulého století až po současnost a zároveň je sestavena jako prezentace průřezová. Kurišovy obrazy vyprávějí příběhy, které se v jednotlivých etapách autorova života zacyklí a uzavřou.

Tato výstava představuje klíčové obrazy z cyklů Profesor Frankenstein, Don Giovanni, Magda, Smutný rybář, Baryk.

Obrazy z cyklu Baryk a Navarana, byly završeny vydáním stejnojmenných publikací v edici FUD UJEP v Ústí nad Labem v roce 2008 a 2010. Kniha Navarana byla oceněna cennou Zlatá stuha 2010 za ilustrace pro děti a mládež. 

Reklama

Výběr článků

Načítám