Hlavní obsah

Galerie Tinta zve na výstavu obrazů Andrzeje Cieslara

Novinky, Alexander Mosio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Galerie Tinta přichystala novou výstavu - tentokrát jsou v jejích prostorách v hlavní roli obrazy Adrzeje Cieslara.

Foto: Alexander Mosio

Andrzej Cieslar s obrazem "Metafráze"

Článek

V sobotu 31. března byla v Galerii Tinta slavnostní vernisáží zahájena prodejní výstava obrazů severomoravského autora Andreje Cieslara.

Mladý malíř (narozen 1981 v Českém Těšíně) překvapil svou naprosto svébytnou a suverénní malbou. Vystavenými díly dokázal, že umí dokonale zúročit odborná studia na Slezské univerzitě v Katowicích, kde absolvoval malbu v ateliéru prof. Tedeusza Rusa, soukromá studia u akad. soch Otto Ciencaly v Karviné a svou schopnost pozorného sledování dění kolem nás.

Jeho práce se sociálně narušenými dětmi a mládeží v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Na hraně v Hlučíně je nepochybně dalším zdrojem uměleckého zachycení vnitřních konfliktů se syrovými polohami života. Cesty, zejména do Izraele, jsou na výstavě zastoupeny hned několika díly - zejména bych vyzvedl obraz Poštovní schránka Z. N. (myšleno Zdi Nářků) a obraz Sanctus Urbi.

Rozhodně doporučuji navštívit galerii a prohlédnout si vystavené práce. Je to výborná příležitost zachytit nesmírně talentovaného umělce na samém začátku jeho umělecké tvorby. Bude určitě zajímavé sledovat dále jeho profesní vývoj.

Galerie Tinta (Anenská ulice 188/3, Praha 1) je otevřena denně od 11.00 do 18.00 hodin.

Související témata:

Výběr článků

Načítám