Hlavní obsah

Galerie Klub Art 13 zve na promítání a diskusi

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Galerie Třináctka na Panské 13 v Brně promítne ve čtvrtek 16. února v 19.00 hodin finský dokumentární film Kovasikajuttu (Punkový syndrom). Po promítání se bude diskutovat o začleňování mentálně postižených občanů do uměleckých aktivit.

Foto: Jiří Smutný

Galerie Třináctka

Článek

Film Punkový syndrom je jedinečným projektem finské kinematografie. Natočili ho v roce 2012 Jukka Kärkkäinem a Jani-Petteri Passi. Trvá 85 minut, promítán bude v originální verzi a je opatřen českými a anglickými titulky.

Přibližuje život a tvorbu finské hudební skupiny Pertti Kurikan Nimipäivät (Jmeniny Perttiho Kurikky). Kapelu tvoří čtyři kamarádi Pertti, Toni, Kari a Sami. Prostřednictvím své hudby boří předsudky a hranice „normality“. Všichni členové jsou totiž mentálně hendikepovaní.

Po promítnutí filmu bude následovat diskuse se členy Divadla Klauniky. Otevře ji herečka a dramaturgyně divadla Zuzana Perůtková, která promluví na téma začleňování postižených spoluobčanů v rámci divadelních aktivit.

Reklama

Výběr článků

Načítám