Hlavní obsah

Galerie Harfa - Hledám milence, zn. spěchá!

Novinky, Petr Mráček

Divadlo Artur na Letní scéně Galerie Harfa v Praze vstoupilo do své druhé poloviny. K vidění jsou nejen hry tohoto divadla, ale i jejich hostů.

Foto: Petr Mráček

Veronika Nová a Jindra Kriegel ve hře - Hledám milence, zn. spěchá!

Článek

Hledám milence, zn. spěchá! je situační černá komedie s velmi překvapivým koncem, která přibližuje s humorem a ironií co všechno jsou lidé pro peníze a nové milostné vztahy ochotni udělat.

Na padesátiletého Jaroslava (Jindra Kriegel), neúspěšného malíře, přichází po dvaceti letech manželství s podnikatelkou Miladou (Michaela Kuklová) druhá míza, a tak se schází s mladou milenkou Anetkou (Veronika Nová). Se svou manželkou, která jej již ničím kromě peněz nepřitahuje, by se nejraději rozvedl, ale pak by ztratil dobré finanční zázemí. A mladé milenky (Anetka vůbec není výjimkou) jsou v tomto směru přece dosti náročné a vynalézavé.

Jaroslav s Anetkou vymyslí plán s podplacenými milenci-provokatéry, kteří mají Miladu svést, aby je Jaroslav mohl v choulostivé situaci vyfotit pro rozvod, po kterém mu připadne polovina Miladiny firmy. A to by bylo, aby ji Jaroslav alespoň při jedné nevěře nepřistihl.

Vedle zmíněných herců stojí za povšimnutí postava "mikatéra" a veksláka v jedné osobě v podání Mirka Šimůnka.

Autoři hry Miroslav Oupic a Jindra Kriegel čerpali ze života, z historek svých kamarádů a přátel.

Reklama

Výběr článků

Načítám