Hlavní obsah

Frýdek-Místek zahájil blokové čištění ulic

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci technických služeb zahájili tento týden blokové čištění Frýdku-Místku. Zahrnuje strojní i ruční úklid komunikací, ale také opravy kanálových vpustí, ke kterým je za běžných okolností problematický přístup. Blokové čištění ulic je spojeno s dočasným zákazem parkování v dané lokalitě.

Foto: Jana Matějíková

Blokové čištění ulic je spojeno s dočasným zákazem parkování v dané lokalitě.

Článek

Na blokové čištění upozorňují v týdenním předstihu dopravní značky. V době blokového čištění nesmí stát v lokalitě žádné auto. V případě, že některé vozidlo přesto zůstane v zóně zaparkované, nebude odtaženo na záchytné parkoviště městské policie, ale může být přemístěno na již vyčištěnou plochu v rámci zóny blokového čištění. Řidiči se tím ovšem postihu nevyhnou, zaplatí náklady spojené s přemístěním vozidla a navíc pokutu za přestupek.

„Přemístění vozidla zdokumentují strážníci městské policie. Za stěračem nebo na bočním okně vozidla zanechají Předvolání pro nepřítomného pachatele přestupku, což také zdokumentují. Zcela odtažena budou vozidla, která tvoří překážku silničního provozu, to znamená, že stojí v křižovatce, ve druhé řadě za zaparkovanými vozy nebo na chodníku a podobně. Tato vozidla budou odtažena na odtahové parkoviště městské policie ve Frýdku,“ řekl předseda představenstva technických služeb Jaromír Kohut.

Řidiči následně zaplatí pokutu za přestupek a náklady spojené s manipulací s vozidlem. „Přemístění vozidla je účtováno jako započatý odtah v částce 900 korun. Částka za odtah vozidla na odtahové parkoviště městské policie činí 1500 korun a bloková pokuta za přestupek může činit až 2 tisíce korun,“ doplnil ředitel městské policie Milan Sněhota.

Blokové čištění je plánováno v různých lokalitách města až do listopadu.

Blokové čištění:

24. 3. – Mozartova

26. 3. – V. Talicha a Myslivečka

31. 3. – ČSA (velké parkoviště)

2. 4. – ČSA (malé parkoviště)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám