Hlavní obsah

Frýdek-Místek pokračuje v oplocování dětských hřišť

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli větší bezpečnosti dětí ale i ochraně instalovaného mobiliáře a herních prvků se město Frýdek-Místek rozhodlo oplotit dětská hřiště. Dosud jich bylo oploceno patnáct a do konce roku přibydou další čtyři - v ulicích Komenského a Malý Koloredov, v Janáčkově parku a na Nové Osadě.

Foto: magistrát FM

oplocení dětských hřišť

Článek

Oplocení hřišť zamezuje volnému pohybu psů, kteří svými exkrementy často znečišťovali prostor hřiště. „Plocha hřiště je jasně ohraničena a platí na ní jasně stanovený řád, mimo jiné to, že na hřiště se nesmí vodit psi a kočky, jezdit na kole ani skateboardu, kouřit ani pít alkohol a zdržovat se mimo návštěvní dobu. V případě porušení těchto pravidel řeší věc městská policie, přičemž se odkazuje na návštěvní řád,“ připomněl primátor Michal Pobucký.

Oplocení zdobí grafické panely s polepem polymerickou fólií, na kterou jsou natištěny obrázky namalované žáky prvního stupně základních škol. Na oploceních už bylo rozmístěno na šest stovek kreseb dětí.

Návštěvní doba dětských hřišť:

duben, květen, září             8.00 - 20.00

červen – srpen                    8.00 - 21.00

říjen – březen                     8.00 - 18.00

Reklama

Výběr článků

Načítám