Hlavní obsah

Frýdek-Místek pokračuje v blokovém čištění ulic

Novinky, Jana Matějíková

Spolu s jarním úklidem města pokračuje i tradiční blokové čištění ulic, spojené s dočasným zákazem parkování v dané lokalitě. Hned v úterý po Velikonocích se vyčistí ulice Habrová a Javorová a ve čtvrtek ulice Topolová a Na Kopci.

Foto: Petr Pavelka

Blokové čištění ulic

Článek

„Blokové čištění ulic ve městě probíhá od roku 2007. Cílem je co možná nejlépe vyčistit komunikace od prachu, listí nebo zbytků posypových materiálů po zimě, ale také opravit kanálové vpusti, ke kterým je za běžného provozu problematický přístup,“ připomenul primátor Michal Pobucký.

„Blokovky poběží obdobně jako vloni, každé úterý a čtvrtek, výjimečně o víkendech. Počítáme i s několika mimořádnými úklidy, kdy je z různých důvodů nutno ulici vyčistit. V plánu je na osmdesát blokových čištění, která budou ukončena v listopadu,“ řekl Jaromír Kohut, předseda představenstva TS a. s. 

Blokové čištění začíná vždy v 8 ráno a končí kolem 13. hodiny. I letos platí, že v době blokového čištění nesmí stát v lokalitě žádné auto. V případě, že některé vozidlo přesto zůstane v zóně zaparkované, může a bude přemístěno na již vyčištěnou plochu v rámci zóny blokového čištění. Řidiči se tím ovšem postihu nevyhnou, zaplatí náklady spojené s přemístěním vozidla ve výši 900 korun a navíc pokutu za přestupek, která může být udělena až do výše dvou tisíc korun. „V loňském roce jsme museli provést 289 odtahů,“ doplnil Jaromír Kohut.

Na blokové čištění upozorňují v týdenním předstihu dopravní značky. Místa jsou označena dopravními značkami – Zóna s dopravním omezením – zákaz zastavení. Zákaz zastavení se nevztahuje pouze na komunikaci, na které je značka umístěna. Platí v celé oblasti, která se nachází za dopravní značkou „Zóna s dopravním omezením – zákaz zastavení“ a končí umístěním dopravní značky „Konec zóny s dopravním omezením“. Značka se tedy neumísťuje před každý vjezd do bočních uliček nebo na parkoviště v rámci zóny a platnost značky nekončí ani za nejbližší křižovatkou.

Přesné vymezení aktuálního úklidu je uvedeno v mapách, které jsou k dispozici na webových stránkách www.tsfm.cz v záložce Týdenní plány – Provoz Komunikace.

Reklama

Výběr článků

Načítám