Hlavní obsah

Frýdek-Místek odpustí podnikatelům v jeho objektech část nájemného

Novinky, Jana Matějíková

Zastupitelé města rozhodli o prominutí části nájemného z užívání městských nebytových prostor a pozemků podnikatelům, kterým protikoronavirová opatření znemožnila nebo omezila jejich činnost. Pomoc ze strany města zohledňuje připravovaný vládní program COVID nájemné, který zatím nebyl vyhlášen.

Foto: Jana Matějíková

peníze

Článek

„My jsme se podnikatelům v městských objektech nebo na městských pozemcích, kteří se dostali do potíží, rozhodli pomoc rychleji. 30 % z nájemného, včetně z něj plynoucích úroků z prodlení, jim promineme bez ohledu na to, zda vejde v platnost i vládní program pomoci. Podmínkou je, aby podnikatelé o prominutí nájemného město požádali, pomoc není poskytována plošně,“ řekl náměstek primátora Radovan Hořínek.

Nájemné bude prominuto za dobu od 12. března do 31. května, což je doba, která nejen koresponduje s obdobím nouzového stavu, ale dokonce je přesahuje.

„Dosud se na město s žádostí o prominutí části nájemného obrátilo na padesát podnikatelů napříč resorty, od restauratérů, přes prodejce nábytku, až pro provozovatele cestovních kanceláří nebo fitness centra. Celková částka podpory již přesahuje čtvrt milionu korun,“ řekl primátor Michal Pobucký.

„Cílem je udržet i podpořit podnikání ve městě, zejména v návaznosti na poskytování služeb a maloobchodní prodej, ale taky na udržení obsazenosti městských nebytových prostor i pozemků, například předzahrádek,“ dodal náměstek Hořínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám