Hlavní obsah

Frýdek-Místek na kole přilákal na Olešnou stovky cyklistů

Novinky, Lucie Talavašková

Skvělá zábava, nabitý doprovodný program, nespočet soutěží, exhibic, závody, vyjížďky… I tak souhrnně vypadal 2. ročník akce Frýdek-Místek na kole, který se uskutečnil v sobotu 16. května na březích přehrady Olešná ve Frýdku-Místku. Krásné počasí přilákalo téměř tisícovku lidí.

Foto: www.fmnakole.cz

Frýdek-Místek o víkendu zahájil cyklistickou sezonu ve městě

Článek

Cílem akce bylo pomyslně zahájit cyklistickou sezonu ve městě, podpořit zdravý životní styl a současně zábavnou formou prezentovat zásady bezpečného chování v silničním provozu. Frýdek-Místek na kole byla pestrá přehlídka všeho, co souvisí nejen s cyklistikou, ale také se vším, co má kola a kolečka.

Program pamatoval na rodiče s dětmi, závodníky, cyklistické nadšence, turisty i ty, co si chtěli na březích přehrady Olešná jen odpočinout. Pořadatelé v letošním roce připravili 2 cyklotrasy se soutěžně sportovními disciplínami pro všechny věkové kategorie i handicapované, ke kterým se zaregistrovalo celkově 235 účastníků.

Jedna z tras byla připravena jako adrenalinová, kdy se cyklističtí nadšenci vydali až k palkovické sjezdovce, kde se zúčastnili soutěže ve výjezdu na palkovickou sjezdovku a jehož absolutní vítěz vyjel až do výšky 200 metrů.

Kolem přehrady Olešná byly připravené soutěžní stanoviště, kde si mohli všichni cyklisté otestovat své znalosti ze silničního provozu, poskytování první pomoci či poznali sportovní svět handicapovaných spoluobčanů.

V průběhu celého dne mohli návštěvníci testovat kola ve všech možných podobách – sjezdová kola, tandemová retrokola, elektrokola, lehokola, lehotříkolky, zapůjčit si koloběžky, segwaye a spoustu dalšího. O adrenalinovou show na kolech se postarali nadšenci z Wheel klub Karviná. Pořadatelé mysleli také na necyklisty, mohli si vyzkoušet nordic walking, aquazorbing či lezeckou stěnu.

Frýdek-Místek na kole pamatoval také na charitativní projekty. Lidé mohli s sebou přivézt staré kolo a věnovat ho nadaci Kola pro Afriku.

Frýdek-Místek na kole se v letošním roce vskutku vydařil. Těšíme se proto na vás opět v příštím roce. Fotografie z akce naleznete na webových stránkách akce nebo na Facebooku Beskydského informačního centra Frýdek-Místek.

Akci uspořádalo Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o. za finanční podpory statutárního města Frýdek-Místek. Akce se konala pod záštitou primátora statutárního města Frýdek-Místek Mgr. Michala Pobuckého, DiS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám