Hlavní obsah

Frýdek-Místek má opět dva vánoční stromy

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve městě vrcholí přípravy na advent. Na místeckém náměstí Svobody se už minulý týden začaly instalovat prodejní stylové stánky na Adventní trhy a dnes se kotvily vánoční stromy. Ty jsou stejně jako v minulosti dva, a to jak na místeckém, tak i frýdeckém náměstí.

Foto: Petr Pavelka

Instalace vánočního stromu na náměstí Svobody v Místku.

Článek

Frýdecké náměstí zdobí desetimetrový smrk, který rostl na ulici Lískovecká. Nazdoben bude světelnými řetězy. Kromě něj budou na frýdeckém náměstí nazdobeny také stromy kolem kašny, která bude letos nově oděna do vánočního hávu. Chybět nebudou ani tradiční girlandy a světelné ozdoby na sloupech veřejného osvětlení.

Místeckému náměstí Svobody už dominuje dvanáctimetrová douglaska, kterou městu věnovala společnost Pila Nošovice. Ozdobí ji desítky stříbrných koulí, stovky zábleskových žárovek a žárovek měnících barvy a taky přes kilometr dlouhý svítící řetěz s tisícovkou LED diod. Nazdobena už je i kašna, která se promění ve světelný gejzír.

Vánoční stromy se spolu s vánoční výzdobou celého města rozzáří v pátek 29. listopadu, kdy své brány otevře také Adventní městečko na místeckém náměstí Svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám