Hlavní obsah

Fotbalový zázrak v Březové

Novinky, Michal Bedeč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako fotbalový zázrak by se dalo charakterizovat zakončení veleúspěšné sezóny fotbalového klubu v Březové. Během sezóny se podařilo vydobýt přední místa ve svých soutěžích hned třem zdejším družstvům, a to jak mužům A, B tak i dorostu. Dvě z nich se tak dočkají zasloužených postupů do vyšších soutěží.

Foto: Michal Bedeč

FK Olympie Březová - Muži A - Vítěz 1.A třídy

Článek

V sobotu 15. června odehráli své poslední zápasy na domácím hřišti březovští muži A, B i dorostenci a zakončili tak jarní část fotbalového ročníku 2012/2013.

Družstvo mužů A mělo nejúspěšnější sezónu vůbec v historii klubu. Z 24 odehraných zápasů neutrpělo (jako jediný tým ve stejných soutěžích po celé republice) ani jednu porážku (20 výher, 4 remízy) a s konečným skórem 90:22 právem obsadilo 1. příčku v 1. A třídě karlovarského kraje. Tým se tak pod vedením trenéra P. Peterky probojoval do krajského přeboru.

Kromě vítězství v soutěži si Březová odnesla ještě jedno prvenství, a to v tabulce střelců, kde se na 1. místě umístil Jan Kašpar s 24 vstřelenými brankami za sezónu. Na podzim se tak březovský vlajkový tým utká s mužstvy jako jsou FC Cheb, Mariánské Lázně, Lomnice či Ostrov. Čekají jej také zajímavé a dramatické zápasy se staronovými soupeři z Citic, Lomnice a H. Slavkova.

Muži B pod vedením M. Kopala a V. Zemana se po posledním zápase umístili na krásném 2. místě a zajistili si tak také postup do vyšší soutěže, přesněji do 1. B třídy karlovarského kraje. Z celkových 22 odehraných zápasů získali 43 bodů a skóre 65:43.

A stejně dobře se dařilo i zdejším dorostencům. Ti dokázali v krajské soutěži dorostu pod vedením nového trenéra P. Frančeho vykopat 1. místo s celkovými 53 body. Jelikož však většina hráčů odchází do B mužů, zůstává dorost i pro příští sezónu ve stávající soutěži. Pozice nejlepších střelců v této krajské soutěži navíc obsadili bratři Pavel Peterka (30 vstřelených gólů) a Miroslav Peterka (26 vstřelených branek).

Závěrem bych rád za fotbalový klub Olympii Březová poděkoval vedení města Březová za celkovou podporu, které je největším sponzorem, zejména hlavně co se týká zázemí a hřiště. Dále bych chtěl poděkovat všem sponzorům, kteří byly v průběhu tohoto dlouhého období nápomocni. Bez jejich finanční pomoci by naše dosavadní působení bylo velice složité.

V neposlední řadě patří poděkování našim fanouškům a lidem, kteří se každoročně podílejí na celkovém chodu klubu a na jejichž činnost je dost často zapomínáno.

Reklama

Výběr článků

Načítám