Hlavní obsah

Fotbalová výzva pomohla dětskému domovu Pepa v Lazci u Příbrami

Novinky, Jitka Doubravová

Petr Větrovský splnil výzvu, kterou přijal před třemi týdny od majitele společnosti Oknoplastik Petra Šourka. Již tehdy jsme vás informovali, že výzva, která vznikla nevinným videem na sociálních sítích, spočívala v tom, že Petr Šourek vyzval Petra Větrovského, aby dokázal udělat 100 nožiček v kuse.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

V případě splnění slíbil dar 10.000 Kč dětskému domova Pepa, který Petr Větrovský s 1. FK Příbram a svými osobními projekty pravidelně podporuje, a druhý dar ve stejné výši pro 1. FK Příbram.

„Je to přesně tři týdny, co jsem dostal výzvu, abych dokázal udělat 100 nožiček pro dětský domov Pepa a naši mládež. Měl jsem na to měsíc a já myslím, že už to zvládnu teď," říká Petr Větrovský ve videu, které umístil na svůj oficiální facebookový profil.

Poté si vezme míč a udělá téměř 200 nožiček, než mu míč poprvé dopadne na zem. „Napočítal jsem asi 180, ale mohl jsem se splést. Ta rezerva je však tak velká, že je výzva splněna. Chtěl bych vzkázat dětem z dětského domova Pepa, že na peníze se mohou těšit a Petrovi Šourkovi, že mu děkuji za tuto výzvu. Těm, kteří říkali, že se tím zviditelňuji, bych chtěl vzkázat, aby místo keců udělali taky něco dobrého. Věřím, že zrovna tyto lidi to bude motivovat k tomu, aby i třeba oni nějakou činností, kdy překonají sami sebe, pomohli někomu, jako je dětský domov Pepa,” zní závěrem z videa.

Po úspěšném pokusu tak následuje vyjádření, které nepatří úplně k těm nejmírumilovnějším a vzkaz kritikům je tak celkem přímý. „Možná to bylo trochu tvrdé, ale já to tak cítím. Setkal jsem se s názory, že se tímto zviditelňuji. Byl to spontánní nápad Petra Šourka, který se rozhodl do této sázky dát své peníze, kdybych prohrál, zaplatil bych to já. Kdo dokáže takovou aktivitu kritizovat, ze sebe dělá jen hlupáka,” dodal Petr Větrovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám