Hlavní obsah
Pokrm „letecká zásilka z Francie“ sous vide žabí stehýnka vařená v bylinkovém pestu, podávané v letecké obálce par avion. Foto: Petr Koukolíček

Food Parade včetně prezentace molekulární gastronomie

Letošní již třetí ročník festivalu dobrého jídla a pití Food Parade proběhne opět v působivých prostorách zahrad pražského zámku Troja, a to již tento víkend, přesněji 7. a 8. září. Stejně jako minulý rok zde nebude chybět prezentace průkopníka molekulární kuchyně u nás, kuchaře Petra Koukolíčka.

Pokrm „letecká zásilka z Francie“ sous vide žabí stehýnka vařená v bylinkovém pestu, podávané v letecké obálce par avion. Foto: Petr Koukolíček
Food Parade včetně prezentace molekulární gastronomie

Hlavním cílem pražského festivalu Food Parade je prezentace známých pražských restaurací včetně jejich šéfkuchařů, kteří představí své rozmanité kulinářské umění. Během dvou dnů tak máte unikátní příležitost ochutnat pokrmy z mnoha koutů země, znamenitá vína i ovocné koktejly.

Součástí programu ovšem bude také netradiční příprava jídla, kterou bude mít opět na starost Petr Koukolíček. Právě ten představí princip tzv. molekulární gastronomie, která funguje na souhře znalostí jednotlivých vlastností pokrmu s jejich ojedinělou přípravou využívající často laboratorních postupů včetně použitých nástrojů.

Letošní menu v duchu molekulárního umění je velice rozmanité, budete moci ochutnat například sous vide panenku připravenou ve vakuu při 53° C po dobu 12 hodin s hříbkovou espuma omáčkou a jasmínovou rýží či mladého hovězího býčka připraveného ve vakuu při 56° C po dobu 32 hodin se svíčkovou espuma omáčkou v pěně a „suflé“ knedlíkem s brusinkami v kostce.

Na seznamu je ovšem i „Letecká zásilka z Francie“ nabízející sous vide žabí stehýnka vařená v bylinkovém pestu, která budou podávána v letecké obálce par avion. Fanoušci koktejlu cosmopolitan jej ochutnají netradičně v podobě kostky stejně jako jablečný štrúdl.

Nesmí chybět ani nitro kapučíno připravené v tekutém dusíku při -196°C. A kdyby vám to pořád bylo málo, sáhněte po parmské šunce s kaviárem z medového melounu, která s jistotou uspokojí vaše chuťové pohárky. 

yknivoNumanzeSaNyknalC

Reklama

Výběr článků