Článek
Když je jídlo zážitkem
Napsal autobiograficky laděnou knížku Food Junkie, Posedlý jídlem, příběh gastrozávisláka, který putuje po světě v honbě za nejlepšími kulinářskými zážitky. Projedl se do kasty vyvolených, mezi členy poroty, která vybírá padesátku nejlepších restaurací na světě. Recepty tu nenajdete, ale kulinářské postřehy a zážitky vás dostanou.
Kallentof, také úspěšný autor detektivek, na Severu se s nimi roztrhl pytel, zavádí čtenáře přímo do center gastronomického vesmíru, od pouličních stánků v Bangkoku až po nejlepší restaurace v New Yorku. Lov se postupně stává i milostným románem, příběhem o přežití a o hledání domova ve světě a pravdy o sobě samém.
Není to kuchařka s recepty, fotografiemi a ilustracemi. I samotná písmena dokáží přivodit chuť, ochutnat popisované. Ale to se málokomu z nás podaří, přibližme si to alespoň knižně.
Kallentof se proslavil sérií o kriminální inspektorce Malin Forstové (Zimní oběť, Letní smrt, Podzimní vražda, Jarní mrtví). Všechny knihy vydal brněnský Host.